""

Lekesiz: Türkiye her alanda güçlenmeye devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:46

Lekesiz: Türkiye her alanda güçlenmeye devam ediyor

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun lekesiz, insan hakları konusunda Türkiye’nin dünyaya örnek olacak uygulamaları kararlılıkla hayata geçirdiğini belirterek, Türkiye’nin her alanda güçlenmeye devam ettiğini söyledi.

Lekesiz: Türkiye her alanda  güçlenmeye devam ediyor
Son Güncelleme :

10 Aralık 2016 - 7:00

AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla yaptığı açıklamada insan haklarının önemine dikkat çekti. Lekesiz, “BM Genel Kurulu, 1950 yılında aldığı bir kararla bildirgenin kabul edildiği 10 Aralık, gününü ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ ilan etmiştir. Türkiye Birleşmiş Milletler’in kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir.
Buna göre herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka bir görüş gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin bu beyannamede ileri sürülen tüm hak ve özgürlüklerden eşit ve saygın birer fert olarak istifade eder. Türkiye, Beyanname’nin lafzına ve ruhuna uygun olarak, insan haklarının korunup geliştirilmesine evrensellik temelinde yaklaşmakta olup, bu husus hükümet politikamızın da öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. İnsan haklarından ve değerlerinden ayrı kalan milletler, ne yazık ki eksikliklerini gideremedikleri sürece medeniyetlerini de ileri götürme noktasından uzak kalacaklardır.”
TÜRKİYE İNSAN
HAKLARI
KONUSUNDA DÜNYAYA ÖRNEK
TEŞKİL EDİYOR
Türkiye her alanda kendisini güçlendirmeye devam ettiğini kaydeden il Başkanı Harun Lekesiz, ülkenin insan hakları konusunda dünyaya örnek olduğunu belirtti. Lekesiz, “AK Parti olarak, Hükümetimiz kadın-erkek eşitliği, işkence ile mücadele, cezaevi reformu, düşünce ve ifade özgürlüğü, dernek kurma ve toplanma özgürlüğü, din özgürlüğü, yargının işleyişi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar ve yolsuzlukla mücadele alanlarında önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Partimiz, mağdur ve mazlumun yanında olmaya, temel insani değerleri herkes için ulaşılır kılmaya, vazgeçilemez ve devredilemez hakları herkes için kullanılır yapmaya devam edecektir.
AK Parti olarak bu alanda ortaya koyduğumuz somut çalışmalar demokrasimizin gelişimi başta olmak üzere uluslararası alanda da itibarımızı yükseklere taşımıştır. İnsan hakları ihlalleri, sadece ihlalin yaşandığı şahıs ya da ülkeler için değil, dünya barışını ve istikrarını zamanla tehdit eder hale gelmektedir. Bölgemizde ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşanan vahim insan hakları ihlallerine karşı uluslararası camianın sessiz kalmaması ve üzerine düşen sorumlulukları Türkiye gibi yerine getirmesi mutlak şarttır.
Bu duygu ve düşüncelerle İnsan haklarına saygı temelinde Dünya barışının güçlendiği tüm insanlık için huzurun sağlandığı güzel ve parlak bir geleceğe hep birlikte ulaşmak temennisiyle İnsan hakları gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
yalçın tan 11 Aralık 2016 / 21:15 Cevapla

Dünyada İnsan Haklarının ilk anımsatıcısı Yunus Emre olmuştur. Biz Türkler nedense kimi kendi değerlerimizi görmezlikten geliyoruz. Yunus Emre’nin bir benzeri Batılı ülkelerin birinde yetişseydi okullarımızdaki kitaplarda yer alırdı. Ne demiş Yunus Emre?:
“Adımız miskidir* bizim/Düşmanımız kindir bizim/Biz kimseye kin tutmayız/Cümle âlem birdir bize.” İşte İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nden alınmış bir madde gibi deyiş. İnsanların eşit olduklarını nasıl vurgulamış Koca Yunus değil mi?
*Bir yere yerleşmiş-Bir yerde sürekli oturan”