""

ll. Uluslararası Bozok Sempozyumu sona erdi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:07

ll. Uluslararası Bozok Sempozyumu sona erdi

Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren II. Uluslararası Bozok Sempozyumu sona erdi. Sempozyumda Yozgat’ın Turizm Potansiyelleri ve Sorunları masaya yatırılarak turizm açısından Yozgat’ın dünü, bugünü ve yarını ele alındı.

ll. Uluslararası Bozok  Sempozyumu sona erdi
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyum iki gün sürdü. 6 ayrı salonda 36 oturumda düzenlenen sempozyuma yurtiçi ve yurt dışından 55 üniversiteden 248 akademisyen diğer kurumlardan ise 38 bildiri sahibi katıldı. 130 bildirinin sunulduğu sempozyumda Yozgat’ın Turizm Potansiyelleri ve Sorunları masaya yatırıldı.
Sempozyumun açılış programına Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Şenol Akın, Yükseköğretim Kurulu eski üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, Gazi Üniversitesi Eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun, fakülte dekanları, daire müdürleri, çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı.
Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Özköse yaptı. Prof. Dr. Özköse, “İlkini 2016 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz I.Uluslararası Bozok Sempozyumu genel anlamda Yozgat’ın tarihini, kültürünü, mimarisini ve hayatiyetini kuşatan bir sempozyumdu. Bu yıl “Yozgat’ın Turizm Potansiyelleri ve Sorunları” ana temalı sempozyumumuzun ikincisini gerçekleştirmenin gayretini sunmuş ve hazırlamış oluyoruz.” dedi.
Bir yıldır devam eden sempozyum düzenleme kurulunun düzenli çalışmaları sonucunda sempozyuma toplam 255 bildiri gönderildiğini ve bu bildirilerden ancak 130’unun kabul edildiği kaydeden Özköse “ Bilim kurulumuzun onayını alan bu 130 bildirinin 286 bilim adamı 36 ayrı oturumda bildirilerini sundu. ”diye konuştu.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca 6 ayrı salonda aynı anda oturumların gerçekleştiğini ifade etti.
2.Uluslararası Bozok Sempozyumu Başkanı Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey üniversitelerin öncelikli görevlerinin bilim insanı yetiştirmek ve bilimsel çalışma yapmak olduğunu belirterek yeni kurulan üniversitelilerin bulundukları şehirlerin potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalar ortaya koyma gibi misyonlarının olduğuna dikkat çekti. Karacabey, “Bu misyon çerçevesinde Bozok Üniversitesi olarak geçtiğimiz yıl Uluslararası Bozok Sempozyumu ile Yozgat’ın temel yapısını ortaya koyan bir çalışma yürütmüştük. Bu yıl da Yozgat’ın Turizm potansiyelleri ele alarak bulunduğu ile katkı sağlayan ve kalkındıran bir üniversite misyonunu devam ettirmek istedik. Medeniyetlerin beşiği Yozgat’ın bu sempozyumla tarihi köklerine ve insanlığın Yozgat’taki geçmişine dolayısıyla da tarih turizmine katkısı olacağı kanaatindeyim. Özellikle Yozgat’ın Jeotermal kaynaklar ve sağlık turizmi açısından değerlendirildiğinde şehre çok büyük ivme katacağına inanıyorum. Bu sempozyuma bilimsel anlamda katkı sunan değerli bilim insanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Kazım Arslan’da konuşmasında Bozok Üniversitesi’nin Yozgat şehri açısından büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Başkan Arslan, “Her geçen gün üniversitemizin Yozgat’la bütünleştiğini ,Yozgat’ın bilim kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sunduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Şehir sadece maddi yapılardan ibaret bir yapılanma değildir .Sadece maddi imarla şehri şehir yapmak mümkün değildir. Şehrin birde manevi imarı ve ruhu vardır. Bu ruhun ortaya çıkarmak için gerçekleştirilen sempozyum oldukça önemlidir emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Bozok Sempozyumu büyük bir bilimsel katılım ile Yozgat’ın tanıtımı ve turizmine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun tarafından Yozgat’ın Turizm Potansiyeli anlatıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.