""

Meclisin tamiri için harçlığını gönderen Utku, Erdoğan’ın misafiri oldu « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:32

Meclisin tamiri için harçlığını gönderen Utku, Erdoğan’ın misafiri oldu

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasının tamiri için harçlıklarını gönderen 12 yaşındaki Yozgatlı Utku Tan Kızıltaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafiri oldu. Utku, meclisi ziyaret edip tamir edilmiş son halini de gördü.

Meclisin tamiri için harçlığını gönderen Utku, Erdoğan’ın misafiri oldu
Son Güncelleme :

21 Temmuz 2017 - 7:00

15 Temmuz akşamı milletin meclisinin bombalandığını öğrenen Utku, harçlıklarını bir mektupla Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’a göndererek boyundan büyük bir irade ortaya koymuştu.
Vatansever Utku Tan’ın anlamlı hareketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’daki tarihi konuşmasında milyonlarla paylaşmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitinginde” bahsettiği Utkutan Kızıltaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tamiri için harçlıklarını gönderdiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek, son halini yerinde gördü.
KÜÇÜK UTKU,
OLDUKÇA
DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Oldukça duygulu anlar yaşayan Utku Tan, bu ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuğu oldu. TBMM Özel Gündemli toplantısına TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın davetlisi olarak katılan Utku Tan, oturum sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.
Erdoğan, vatansever, koca yürekli Utku’ya duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, alnından öptü.
Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Utku Tan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Edoğan’a, “Allah sizleri ve vatanımızı her daim korusun. İnşallah o günleri hiçbir çocuk, hiçbir Türk insanı yaşamaz. Sizleri seviyor, her gün dua ediyorum” dedi.
Utku Tan Kızıltaş, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağlayan Kılıç, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın misafiri oldu.Milletvekili Yusuf Başer’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret renkli görüntülere sahne oldu. Başer, Utku Tan Kızıltaş’a TBMM’yi gezdirerek, bilgi verdi.
Milletvekili Başer, Utku Tan Kızıltaş’ın, harçlıklarını meclisin tamiri için göndererek büyük bir vatanseverlik örneği sergilediğini vurguladı.
Başer; “Allah bizleri Utku gibi vatansever, imanlı gençler yetiştirmemizi sağlasın. Utku’yu yetiştiren anne-babasından da Allah razı olsun. Çok güzel bir evlat yetiştirmişler. Utku kardeşimle, böyle bir hemşerim olduğu için çok gururlu ve mutluyum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.