""

Memleket Menfaatinde Devlet Karlılığı Hesap Etmez « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 06:51

Memleket Menfaatinde Devlet Karlılığı Hesap Etmez

Memleket Menfaatinde Devlet Karlılığı Hesap Etmez
Son Güncelleme :

11 Ocak 2017 - 7:00

Bizde bugünlerde trafik oldukça yoğun. Günün başladığı ile bittiği bir oluyor. Sebep şudur ki; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olmasından dolayı bugünümüzü telefon ile tebrik edenler var.

Gün vesilesi ile akşam yemeği düzenleyenler, sabah kahvaltısı verenler, ziyarette bulunanlar, mesaj gönderenler bir hayli fazla.

10 Ocak çalışan gazeteciler günü vesilesi ile bizi düşünerek, bir takım zahmetlere girenlere öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu konuda İlimiz Valisi Sayın Kemal Yurtnaç tarafından dün verilen sabah kahvaltısı davetine icabet ettik.

Sabahın erken saatinden verilen davete ilçelerden de katılan meslektaşlarımız olduğunu gördüm.

Kahvaltı sonunda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Genç meslektaşlarımız dilek ve temennilerde bulundu.

Valimiz Sayın Yurtnaç ise en son İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı bir konuşmayı dün benzer şekilde tekrar etti.

Önemli olduğu için bu konuşmayı tekrar vereceğim;

“…her ne kadar ülkemiz adına birçok olumsuz gelişme ile karşılaşsak da bu ülkemizin özelde ise Yozgat’ın büyümesine engel olamayacak. 2016’nın son günlerinde havaalanı müjdesi aldık. Şirketler, insanlar kendi menfaatine bakar. Devlet de kamu menfaatini düşünür. Havaalanı bu anlamada Yozgat’ın kalkınma hamlesinde büyük önem taşıyor. Yozgat’ın özellikle ticari anlamda menfaatini artıracak. Hızlı tren, havaalanı, karayolları çalışmaları bir bütün olarak ele alındığında Yozgat’ın kalkınması için önemli hamleler.

Yozgat’ta göreve geldiğim ilk günden bu yana yatırımcının desteklenmesi gerektiğine işaret ediyorum diyen Vali Yurtnaç, bu anlamda yatırımcı önündeki bürokratik engellerin kaldırılması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan tüm çalışmaların Yozgat’ın kalkınması açısından önem taşıdığını belirten Vali Yurtnaç, “Mevcut Organize Sanayi Bölgesi de yapılacak havaalanı ile daha da kalkınacak. Ayrıca yapılacak olan ikinci organize sanayi bölgesinde de yatırımcılarımız olacak. Buraya yapılacak daha fazla OSB ile üretim ağımız artacak. Havaalanı, hızlı tren, düzenlenen karayolları ile ulaşım maliyetleri de düşecek ve üretilen mallar gönderilmesi gereken yerlere rahatça gidecek” dedi.

İkinci OSB için kamulaştırma çalışmalarının başlanması için yatırım programına yazıldığını hatırlatan Vali Yurtnaç, “İkinci OSB’nin bu sene alt yapı işlerini hallettik. Görüşmelerimiz var. Bir tane Hollandalı firma geldi. Bir Çinli firma ile görüşüyoruz. Haftada en az iki, üç gün organize sanayiye ne yaparız, kimleri davet ederiz onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Herkesin istediği şeye talip olmamak lazım. Burası 5. Teşvik Bölgesi. Burayı nasıl altı yaparız onu düşünmemiz lazım. Altıncı teşvik derecesine yakın teşvikler burada var.

Dünyanın her yerinde ulaşım alternatiflerinin devlet tarafından desteklendiğini anımsatan Vali Yurtnaç, “Demiryolları, dünyada zarar ediyor. Çünkü insanlar özel araçları ile gidiyor. Çok uzaksa uçağa biniyorlar. Ama demiryolu ulaşımın bir alternatifidir. O maksatla devletler tarafından desteklenir. Buraya yapılacak havaalanı hakkında bazıları konuşuyor. Ankara-Yozgat arası çalışır mı? Çalışır diyen bir akıllı var mı? Tabi ki çalışmaz. Ama biz Ankara için kurulsun istemiyoruz ki. Biz, işadamlarımızın İstanbul’dan veya il dışından ya da yurt dışından kendi özel uçağıyla gidip geleceği bir havaalanı istiyoruz. Veya İstanbul’dan, Yozgat’a, Antalya’ya, Bursa’ya buradaki Yozgatlıların, Viyana’daki, Amsterdam’daki Yozgatlıların buraya rahatça ulaşmasını istiyoruz. O maksatla da burada devlet karlılığı hesap etmez” dedi.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.