""

MEMLEKETİN YOL SORUNU BİTMEZ! « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:20

MEMLEKETİN YOL SORUNU BİTMEZ!

MEMLEKETİN YOL SORUNU BİTMEZ!
Son Güncelleme :

07 Kasım 2016 - 12:44

Yol medeniyettir…
Yol üzerine ne söylense, neler yazılsa az gelir…
AK Parti Hükümeti en çok yapılan yollarla prim yaptı…
Türkiye’de Yozgat hariç bütün bölgelerde modern yollar yapılarak hizmete girdi. Doğu İlleri ve Karadeniz bölgesi bu konuda en çok dikkat çeken bölgelerin başında geldiği bilinir.
Fakat Güney ve Batı bölgelerinde yapılan yolları görmezden gelemeyiz. Doğu ve Güney Doğu bölgesinde İlçe ve Köyler grup yollarının dahi asfalt olduğu bilinmektedir.
Birkaç soru ile sohbeti sürdürelim istiyorum…
– Peki, bu kadar yoğun şekilde yol yapımı neden Yozgat’ı kapsamaz?
– Yapılan yollar Yozgat bölgesinde neden bu kadar bozuk yapılmaktadır?
– Yolların kalitesiz olmasına kullanılan malzeme mi, işi yapan müteahhit mi sebep olmaktadır?
– Doğuyu Batıya bağlayan, şehrin ortasından geçmekte olan E-88 Karayolunda yolun yapım çalışmaları neden bu kadar uzun sürdü?
– E-88 Karayolunda yolun yapım çalışmalarını üstlenen firmalar iş bitmeden neden iflas ettiler?
– Belediye tarafından İhale yöntemiyle Lise caddesinde yüklenici firma tarafından atılan asfalt neden bu kadar düzensiz ve kalitesiz?
Bütçe görüşmeleri amacıyla toplantılarına ara vermeden devam eden İl Genel Meclisi üyeleri, en son görüşmeler sırasında söz alan İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Aslan, Yenifakılı bölgesindeki yolların ve asfalt malzemesinin çok kalitesiz olduğunu anlattı.
İl Genel Meclis üyesi Cevdet Aslan, kendi gözü ile gördüğü Yenifakılı bölgesindeki bozuk olan yolları anlattı…
Meseleyi herkesin daha iyi anlayabilmesi için sorunu “Ayağımızla eşelesek dahi yollar bozuluyor” ifadeleri kullandı.
Yol yapım çalışmalarını üstlenen firmaların battığını söyledim biraz önce. Bu konuda farklı bilgiler var. E-88 Karayolunda şuana kadar 5’ten fazla firmanın işi bitirmeden battığını duyuyoruz.
Şuana kadar aksi iddia edilmediğine göre, ortada çok ciddi sorun var demektir. Dolayısıyla bu sorunun kaynağı Yozgat bölgesindeki yol yapım işlerini alan firmalar birçok bakımdan yetersiz firmalar olmasından kaynaklanmaktadır.
Sonuç olarak 2016 yılında yol meselesini gereğinden fazla konuştuğumuzu biliyorum ama bu sorunların bitmediği takdirde 2017 yılında da aynı konular üzerinde daha çok konuşacağız.
• Kanser hastalığı hakkında verdiği konferansta hemşerilerine doğru bilgiler aktarırken, yanlış bilgileri de söylemeyi ihmal etmeyen profesör!
• Özeleştiri yapmak yerine takımın başarısı (!) birileri tarafından engellenmek isteniyor şeklinde açıklama yaptığı söylenen Yönetici!
• Yüzde 80’i yerli malzeme kullanılarak otomobil üretimini gerçekleştiren eğitimli genç ekip!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.