""

Metruk bina yıkılarak yerine şehrin mimarisine uygun inşaatlar yapılıyor « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 09:12

Metruk bina yıkılarak yerine şehrin mimarisine uygun inşaatlar yapılıyor

Yozgat Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında ilde bulunan metruk binalar yıkılarak şehre nefes aldırılıyor, bazılarının yerine ise şehrin mimarisine uygun binalar inşa ediliyor.

Metruk bina yıkılarak yerine şehrin  mimarisine uygun inşaatlar yapılıyor
Son Güncelleme :

02 Mart 2017 - 7:00

Aşağı Nohutlu Mahallesi Hüzni Sokakta bulunanve Çöp ev olarak adlandırılan gecekondu da bunlardan birisiydi. Çöplerden dolayı mahalleli tarafından çöp ev diye adlandırılan gecekondudan gelen kötü kokular mahallelinin tepkisini çekiyordu. Mahalle sakinlerinin bu yöndeki şikayetini dikkate alan Belediye Başkanı Kazım Arslan, sahipleriyle görüşerek buranın yıkılması gerektiği yönünde görüşlerini bildirdi.
Çöp ev sahipleri, buranın yıkılıp yerine modern bir bina yapımı için Taşka İnşaat Sahibi Mustafa ve Kürşat Kayapınar’la görüşerek anlaşma sağladı. Bu sayede şehrin ve özellikle mahalle sakinlerinin sürekli kötü kokular ve her yıl çıkan yangından da kurtarılmış oldu.
Mahalle sakinleri Belediye Başkanı Kazım Arslan’a bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, şunları dile getirdiler: “Ev içerisine atık plastik, kağıt başta olmak üzere hurda ile doldurduğundan dolayı evde sürekli yangınlar çıkıyordu. Bizlerde, çocuklarımızda korkuyorduk. Yıllardır şikayetimizi belediyemize bildirmemize rağmen bir adım atılmamıştı. Sağ olsun Kazım Arslan ve Taşka İnşaat Sahibi Mustafa ve Kürşat Kayapınar sayesinde mahallemiz kötü kokulardan kurtuldu. Ayrıca, çöp ev yola sıfır noktada olduğu için sürekli kazalar meydana geliyordu. Şimdi yapılan inşaatla birlikte bina yoldan birkaç metre içeri çekilmiş oldu. Bu vesile ile emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.