""

MHP’li Sedef: Kerkük Türktür sonsuza kadar Türk kalacak « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:30

MHP’li Sedef: Kerkük Türktür sonsuza kadar Türk kalacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı İ Ethem Sedef, geçmişteki yanlış politika uygulamalarından güç bulan Peşmerge başı Barzani’nin hadsiz ve yersiz söylemlerinin asla gerçekleşemeyeceğini belirterek, “Kerkük Türktür ve sonsuza kadar Türk kalacak.”dedi.

MHP’li Sedef: Kerkük Türktür sonsuza kadar Türk kalacak
Son Güncelleme :

23 Eylül 2017 - 7:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Türk’ün öz yurdu, öz vatanının Kerkük olduğunu vurgulayan Sedef, “Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin Kuzey Irak sınırındaki askeri varlığı Kerkük’e bir mesajdır. Kerkük Türk’tür. Sonsuza dek ise Türk kalacaktır. Orada ki soydaşlarımız, çilekeş ve ızdıraplı hayatları ile yurtlarını terk etmeyecek kadar asil bir milletin evlatlarıdır. Kerkük can parçamız,göz bebeğimiz ve zulme direnişin en güçlü diğer adıdır. Haksızlığa başkaldırışın vücut bulmuş hali ve asalet timsali Aziz Türkmen kardeşlerimizin her biri,haklı mücadelesin de,yüksek ahlak ve cesaret sembolüdür. Kerkük’ü fitneyle oyuna getirmek isteyenler her kim olursa olsun apaçık düşmanımızdır.”dedi.
Yapılması planlanan Referandumla Türkiye’nin kırmızı çizgilerinin ihlal edileceğini vurgulayan Sedef,”Yanlış politikalardan dolayı güç bulduğunu zanneden Peşmerge başı Barzani, inşallah bir daha Türkiye’ye gelişinde, ne bez paçavrası, ne kırmızı halıyla karşılanmayacağını ümüt ediyoruz. Bir kere daha anlaşılıyor ki Türkün Türkten başka dostu yoktur. 85 Milyon vatandaşımız sonu ne olursa olsun gözünü kırpmadan daima Kerkük’ün yanındadır. Ülkemize ziyarete gelen peşmerge başı Barzani’nin, sözde bayrağının, Ankara’da göndere çekilmesi niyetlenilen haince planların vahametini gözler önüne sermektedir. Bunun ardından, adeta Kerkük’ü peşkeş çekecek kadar ileri çirkin bir siyasi oyun oynanmaya başlanmış, oradaki Türk milletinin kararı yok sayılarak, referandum kararı alınmış, kısaca bekamıza doğrudan el sürmek istenmiştir. Yarın bununla da yetinmeyip Türkiye’nin sınır ötesin de bir Kürt devleti kurup gözlerini Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimize, Diyarbakır’a Hakkari ve Şırnak’a dikecek olan şeref yoksunlarıdır. Buna asla ve asla izin vermeyeceğiz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.