""

MTV zammı galerici esnafını vurdu « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:24

MTV zammı galerici esnafını vurdu

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’ne verilen yüzde 25’lik zam Yozgatlı galerici esnafının işlerini olumsuz yönde etkiledi.

MTV zammı galerici esnafını vurdu
Son Güncelleme :

26 Ekim 2017 - 10:03

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’ne verilen yüzde 25’lik zam Yozgatlı galerici esnafının işlerini olumsuz yönde etkiledi.
Yozgat Galericiler Sitesi Başkanı Semih Altuntaş, zammın ülke genelinde olduğu gibi Yozgatlı galerici esnafını da olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Galericler Sitesi Başkanı Semih Altuntaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ MTV zamlarının açıklanmasından sonra 2. El araç satışları tamamen durma noktasına geldi. Oto galericileri şehrin ekonomisinde çok büyük pay sahibi bu nedenle otomotiv satışlarının yavaşlaması şehrin ekonomisine çok büyük zarar veriyor.
Bütün işletmelerde ister istemez bundan etkileniyor.
İşimiz gereği Türkiye’deki bütün esnaf arkadaşlarla iletişim halindeyiz aynı sıkıntıları onlarda yaşadıklarını ifade ediyor.”
ZAMLAR YÜKSEK
MODELLİ ARAÇ ALIMLARINI
YAVAŞLATACAKTIR
Zamla birlikte yüksek modelli araç alımlarının yavaşlayacağını söyleyen Altuntaş, “ Zamların yüksek modelli araç alımlarını yavaşlatıp düşük modelli araçlara rağbet olacaktır buda düşük model araçların fiyatlarını yükseltecektir Bu şekilde devam etmesi halinde araç kiralamanın daha çok yaygınlaşması beklenmektedir.
MTV yüzde 25 artırılıyor bu çok yüksek bir artış.
Daha önce yüzde 10’larda bir artış oluyordu.
Devletimizin aldığı tüm kararları her zaman destekledik bu oranında esnafa zarar vereceği için oranın esnafları üzmeyecek şekilde geriye çekileceğini umuyoruz Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) 04.11.2017 tarihinde İstanbul da yapılacak olan toplantıya Yozgat olarak bizimde katılmamızı ısrarla istediler Tüm ülke geneli il galericilerinin temsilcileri İligili bakanlar ve yöneticilerin katılacağı toplantıda bizde Yozgat ı temsilen katılacağız.
İnşallah orda gerekenler konuşulup kararlara bağlanacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN