""

Müftü Sezik: Din görevlisi ilim ve marifetle donanımlı olmalıdır « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:26

Müftü Sezik: Din görevlisi ilim ve marifetle donanımlı olmalıdır

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, halkın dini bilgileri en doğru kaynaktan almaları için din görevlilerine büyük görevler düştüğünü belirterek, din görevlisinin ilim, hikmet ve marifetle donanımlı olması gerektiğini söyledi.

Müftü Sezik: Din görevlisi ilim  ve marifetle donanımlı olmalıdır
Son Güncelleme :

25 Şubat 2017 - 7:00

İl Müftülüğünün almış olduğu kararlar doğrultusunda personeli daha verimli hale getirmek, bilgi ve motivasyonunu artırmak için düzenlenen Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Kemal Yurtnaç’ta konuşmacı olarak katıldı.
Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Salih Sezik, din görevlilerinin çalışmalarına değindi. Müftü Sezik, “Bizlerin asli görevi mihrap, minber ve kürsü görevi olduğu gibi, sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak milletimize yüce dinimizi anlatmakta görevimizdir. Öncelikle kalbimizi ve ruhumuzu göreve hazır hale getirmeliyiz. Bir din gönüllüsü öncüdür, rehberdir her din gönüllüsü ilim, hikmet ve marifetle donanımlı olmalıdır.” dedi.
Vali Kemal Yurtnaç ise, din hizmetlerinde devletin her türlü imkan sağladığını belirtti. Yurtnaç, “15 Temmuz gecesi ve o süreçte sela ve ezanlarla toplumumuzda birlikteliği sağlamak amacıyla göstermiş olduğunuz emekten dolayı il müftümüzün şahsında tüm müftülük görevlilerine teşekkür ediyorum. Milletimizi ezan ve selalarla ayakta tuttunuz. Yaptığınız görev, toplum nazarında sevilmektedir, kabul görmektedir. Bundan dolayı meşruiyet problemi yaşanmadığını biliyoruz. Din görevlilerinin toplumda birleştirici unsur olduğuna hepimizin inanmaktayız” diye konuştu.
Demokratik ortamın, dini hayatın yaşanması ve din hizmetinin verilmesinde kimsenin özeline ve yaşantısına karşı gelmeden tebliğ vazifesini iyi ve doğru bir şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Aksi takdirde dini doğru anlatmazsak DAEŞ, FETÖ ve benzeri yapılanmalar oluşabiliyor. Bu açıdan dinimizi en doğru şekilde insanlara anlatmamız gerekiyor. Din görevlisi toplumun her kesimine eşit mesafede bulunmalıdır” şeklinde konuştu.
Vali Yurtnaç, 15 Temmuz sürecinde, ihaneti ortaya çıkan sözde dini gurupların, toplum nazarında güvenirliğini kaybetmesinden dolayı vatandaşların devlet bünyesindeki kurum ve kuruluşlara rağbet gösterdiğini vurguladı. Yurtnaç, Bu rağbetin doğru anlaşılıp doğru değerlendirilmesi gerektiğini, vatandaşın göstermiş olduğu bu teveccühe layık olma adına öğrenci evleri, yardım hizmetleri ve diğer cami, Kur’an kursu ve benzeri hizmetlerde daha çok çalışılması ve halkın bu teveccühünün boşa çıkarılmaması gerektiğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.