""

Neler Oluyor Bize « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 00:28

Neler Oluyor Bize

Neler Oluyor Bize
Son Güncelleme :

13 Ocak 2020 - 7:00

Yozgat en güvenilir şehir derken derken nazar mı değdirdik? Artan silahlı, bıçaklı saldırılar. Güzel şehrimin güzel insanları, evet yılar geçtikçe birbirimize olan tahammülsüzlüğümüz azalıyor gibi olsa da, biliyorum ki hala orada güzel kalplerimiz var, bir karıncayı bile incitmeye korktuğumuz.

Susmak…Aslında çok zor bir yandan da çok kolay bir eylem. Bugüne kadar hayatıma baktığımda pişmanlık duymadığım tek yaşantım sustuğum olaylar. Haklı ve haksız da olsam sustuğum olaylar sonradan hep lehime döndü. Bu hak aramamak değil. O an ki olayda sıcakken duygularımızı kontrol etmek. Sinirlerimiz yatışınca zaten ortak bir dil bulmanın yolunu buluyoruz aslında. Dikkat edin ailemizle, çocuklarımızla, akrabalarla tartıştıktan sonra keşke böyle olmasaydı, hay dilimi tutsaydım da söylemeseydim dediğimiz çok olmuştur. İşte buradaki olay hay dilimi tutsaydım…

Sinirlenen insan karşısında ses tonunuz normalse, bir süre sonra o da şaşırıp kalıyor, sakin olmanıza ve hatasını anlayıp, normal ses tonu ile konuşmaya devam ediyor. Biz de karşımızdaki insan gibi sesimizi yükseltmeye başladığımızda olaylar içinden çıkılmaz hal alıyor. Hiçbirşey sizin canınızdan öenmli değil.

Yozgat’ta güzel haberleri okumaya devam etmek istiyorum, üniversiteli gençlerin projeleri, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin başarısını, sağlıkta yeni gelişmeler, sinema, tiyatroya dair güzel haberleri yine eskisi gibi okumak istiyorum.

Bize en çok Yozgat’a sahip çıkmak yakışıyor, doğal yapısını korumak, kültürel özelliklerini, örf ve adetlerimizi yaşatmak yakışıyor azizim.

Üç günlük dünyada üç kuruşluk değer yüzünden kırıp geçmek de neyin nesi. Hadi toparlan Yozgat’ım ülkemizin en güvenilir, en refah şehri olmaya devam et !

Bizim bize zararımız olmasın.Sevgili ebeveynler biliyorum ki her çocuk aynı karakterde olmuyor. Ancak bizi örnek alıyorlar. Kitap okuyan anne babaların çocukları kitap okuyor, sanatla ilgilenen anne babaların çocukları sanatçı oluyor. Kısaca bizler yön veriyoruz. Elbette okulun, çevrenin etkisi büyük.İlk en küçük toplum aileden başlamak gerekmiyor mu, değişim için ? Sevgi ve saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.