""

NEREDE (YOZGAT) KALMIŞTIK! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:26

NEREDE (YOZGAT) KALMIŞTIK!

NEREDE (YOZGAT) KALMIŞTIK!
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2017 - 7:00

 

AK Parti kurulduğu günden bu tarafa olağanüstü çok fazla toplanan partilerden birisi olmadı. Şimdiye kadar iki kez toplanan AK Parti hafta sonu 3’üncü Olağanüstü Kongre sini yaptı… Bu kongreye Yozgat’ta imkânlar ölçüsünde destek verdi. Çok sayıda otobüs ve özel araçlarla Ankara’ya giden vatandaşlar siyasetin merkezinde neler olup bittiğini çıplak gözle görme fırsatı buldu.

Başkanlık sistemi artık hızla işleyeme devam ediyor. Başbakanlık dönemi sona erdi. Sayın Erdoğan hem Cumhurbaşkanı hem de Başkan olarak göreve devam edecek.

Türkiye yeni bir döneme girdi. Dolayısıyla hafta sonu yapılan Kongrede yapılan açıklamaları ve sonuçlarını iyi okumak lazım.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın konuşmalarının tamamını dinleyemedim ama bir özet yapmak gerekirse her bakımdan Türkiye’de yeni bir dönem başladı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından ön plana çıkan “Nerede kalmıştık” ifadesi 990 gündür ağır aksak işleyen birçok işlerin bundan sonra aynı şekilde devam etmeyeceğini anlatıyor.

Özellikle siyaset kurumunda yapılması gereken ciddi temizliğin yılsonuna kadar yapılacağını da anlatan “Nerede kalmıştık” ifadesi, FETÖ olaylarında henüz siyasete dokunulmadığını, bundan sonra siyasetin kılcal damarlarına kadar temizlik yapılacağını işaret ediyor.

Ekonomide güçlü bir politika döneminin başlaması gerekiyor. Daha birçok anlam ifade eden “Nerede Kalmıştık” sözünden hareketle konuyu Yozgat’a bağlayacak olursak Yozgat’ın da bu ifadeden çıkartması gereken birçok ders olduğunu düşünüyorum.

Atanmışlar, seçilmişler, siyaset kurumu ve sivil toplum kuruluşları bundan sonra daha verimli olmak durumundadır.

Yozgat’ın geri kalmışlığının altında bir sebep illaki aramak gerekirse her zaman söylediğim gibi bu makamların vebali daha çoktur.

Yozgat’ın bundan sonra daha fazla geriye düşmemesi için ve göç olayın artık durması için Ankara’da Yozgat’ı siyaseten temsil eden Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Cemil Çiçek, Taner Yıldız, Hurşit Yıldırım, Çiğdem Karaarslan Sefa Şefkat Çetin, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun daha fazla memleketlerini düşünmeleri gerekiyor.

Hülasa Yozgat bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmesi için öncelikle Sivil Toplum Kuruluşlarının sloganı sayın Erdoğan’ın dediği üzere “Nerede Kalmıştık” ve “Birlik ve Beraberlik” olmalıdır.

Buradan hareketle atılan her bir adım Yozgat için hizmet olarak geri dönecektir. Zira Yozgat’ın gelişmesini, kalkınmasını sağlamak ve yeni kazanımlar elde edebilmek için herkes oturduğu koltuğun hakkını vermelidir. Çünkü makamlar güçlü olmak için değil, makamlara oturanlar koltuklara güç katabilmelidir.

Zira referandum öncesinde birlik ve beraberlik içinde yapılan toplantıların bundan sonra da geniş katılımlarla devam ettirilmesi gerekiyor.

Vatandaş artık sen/ben diyenlerden bıktı, dolayısıyla Siyasetçi ve Sivil Toplum Kuruluşları Yozgat için el ele verip, kentin yararına olacak hizmetlerde buluşmalarını umutla beklemektedir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.