""

Öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:15

Öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı

Yozgat’ta Bu yıl ilk mezunlarını veren Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde ,ağır ve orta zihinsel engelli 12’nci sınıftan 12 öğrenci kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

Öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2017 - 7:00

2004 Yılında kurulan Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin ilk mezuniyet töreni okul bahçesinde düzenlendi.
Törene Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Selçuk Doğandemir, öğretmenler, zihinsel engelli çocuklar ve velileri katıldı. Mezuniyet töreni öncesinde konuşan Uğur Bektaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Selçuk Doğandemir, ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 8 yıldır bu alanda çalıştıklarını ve özel öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı gurur ve onur duyduğunu ifade etti.
Doğandemir, “İstedik ki bu özel çocuklarımızı şenlik havasında uğurlayalım. Onlar için bu mezuniyet törenini düzenledik. Onları gerçekten çok özleyeceğiz. Ama bu bir veda değil. Her zaman kendilerine ve ailelerine bir ses kadar yakın olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.
‘HAYATI BİZİM İÇİN KOLAYLAŞTIRIN’
Mezun olan öğrenciler adına konuşan Ahmet Murat Yaşartürk’te heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade ederek duygularını şöyle dile getirdi: “Bizler biraz zor çocuklarız.
Ama kalbimiz sevgi doludur. Bizimle yıllardır büyük bir fedakarlıkla ilgilenen öğretmenlerimizin üzerimizde emeği çoktur. Bizler hayata kolay uyum sağlayamıyoruz. Ama bu hayatın bir parçasıyız. Bu hayatın içindeniz. Siz büyüklerimizden, hayatı bizim için kolaylaştırmanızı istiyoruz. Bu güzel günümüzde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz.” Konuşmaların ardından ağır ve orta zihinsel engelli 12’nci sınıf öğrencisi toplam 12 zihinsel engelli öğrenci keplerini giyerek diplomalarını aldı.
Hep birlikte kep fırlatarak canlı müzik eşliğinde mezun olmanın sevincini doyasıya yaşadı.
Okul Müdürü Doğandemir, Engelliler haftası kapsamında 13 Mayısta özel öğrencilerin yaptığı çalışmaların sergileneceği hatırlatarak sergiye tüm katılımcıları davet etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.