""

ÖZEL SEKTÖR VE İŞADAMI OLMAK « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:58

ÖZEL SEKTÖR VE İŞADAMI OLMAK

ÖZEL SEKTÖR VE İŞADAMI OLMAK
Son Güncelleme :

01 Aralık 2016 - 7:00

 

“Yozgat’ın lokomotifi işadamları” Bu satırları okuyanlar şöyle bir soru sorabilirler:

“Yozgat’ta İşadamı mı var? ” Yozgat kimilerine göre işadamlarının olmadığı bir kent olarak tarif edilse de, çevreyi dikkatli takip edenler Yozgat’ta işadamları olduğunu göreceklerdir.

Yozgat’ta bugün devlet kurumlarında istihdam edilen kişi sayısı ile özel sektördeki istihdam sayısını tabiî ki mukayese etmek mümkün değil ama özel sektöründe göz ardı edilemeyecek kadar bir etkinliği olduğu muhakkaktır.

Yozgat’ta sanayi teşekkülü bugün bir elin parmak sayısını geçmez gibi bir izlenim olsa da, Yibitaş, Yimpaş, Kraft Torba ve Organize Sanayi Bölgesindeki istihdam sayısı kent nüfusunun önemli geçim kaynağına destek olmaktadır.

Yimpaş imajı bugün için kamuoyu tarafından kabul görür ya da görmez, bu ayrı bir tartışma konusudur.

Ancak an itibariyle istihdam sayısı bakımından birçok işletmeden daha fazla insana ekmek vermeye devam etmektedir.

Yine aynı şekilde Yibitaş İşçi Birliği. Bu işletme an itibariyle her ne kadar yerli yatırımcılarca işletiliyor olmasa da, istihdam bakımından kent ekonomisine önemli derecede destek olmaktadır.

Yozgat’ta önemli bir başka yatırım aracı olarak bilinen Kraft Torba Fabrikası bulunmaktadır. Bir dönem öncesine kadar Yibitaş bünyesinde hizmet vermekteyken, ana işletmenin el değiştirmesi sebebiyle bugün işletmesi halen Yozgatlı Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından yürütülmektedir.

Yibitaş’ın işletmesini bir süre önce bırakan Yozgatlı İşadamlarımız Erdoğan Akdağ, Bilal Şahin, Hayri Yıldız ve Seyhan Cengiz Turhan’ın Yozgat’taki hizmetlerini görmezden gelmek asla mümkün değildir.

Mesela Yozgat’ta Üniversitenin bugün varlığının sebebi Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ olmasını bugün dahi kabul etmeyen birileri olsa da, an itibariyle gerçeği değiştirmek mümkün değildir.

Hükümetin bakanlarının takdir ettiği işadamlarımıza bundan sonrada Yozgat insanının sahip çıkması, yaptıkları eserleri koruyup gözetmesi gerekmektedir.

Çünkü Yozgat’ın Devlet yatırımlarından aldığı pay ya da kazanımlar ortadadır. Devlet adına hizmet veren kurumları istisna tuttuğumuzda devlet adına istihdam sağlayan bir lokomotif aracın olmadığı görülecektir.

Dolayısıyla daha birkaç gün önce Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü içinde hizmete açılan önemli bir eser daha halkın hizmetine sunuldu.

Sayın Akdağ’ın Kampüsün isminden de anlaşılacağı gibi yaptığı hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu saymakla tüketemeyiz.

Dilerim bundan sonra da gerek siyasi erk, gerek sivil toplum örgütleri gerekse yerel yönetimler isminden bahsettiğim ve etmediğim işadamlarımızla elele, omuz omuza vererek, kentin kalkınmasını, gelişmesini sağlarlar.

Çünkü bugüne kadar İşadamlarının yapmış olduğu eserler, devlet yatırımlarını her zaman destekler nitelikte olmuştur.

Dolayısıyla son söz olarak Yozgat’ın gelişme, kalkınma, sosyal ve kültürel alanlardaki en önemli lokomotifi hayırsever işadamları olmuştur.

Bu durum bundan sonra da doğru şekilde değerlendirilmelidir. Özellikle Yozgat’ı Mecliste temsil eden siyasetçiler, işadamı ve özel sektöre sahip çıkarak, yapılan eserlere yenilerin eklenmesine vesile olmalılar.

  • Yaptıkları ziyaret ve incelemeler sırasında Ak partinin artık iktidar olmasını istemediklerini anlatan Vekiller!
  • Yapılan çalışmalar neticesinde çiftçinin sulama maliyetinin bundan sonra düşeceğini söyleyen Başkan!
  • Kurum içerisinde 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitler köşesi oluşmasını sağlayan Yönetim!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.