""

Özışık: 80 Bin KOBİ kredisi üyelerimize nefes aldıracak « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 10:27

Özışık: 80 Bin KOBİ kredisi üyelerimize nefes aldıracak

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, TOBB uygulamaya koyduğu 80 Bin KOBİ kredisi uygulamasının kobilere nefes aldıracağını söyledi.

Özışık: 80 Bin KOBİ kredisi  üyelerimize nefes aldıracak
Son Güncelleme :

13 Aralık 2016 - 7:00

TSO Başkanı Özışık, yaptığı açıklamada, “Özellikle ülke ekonomisinde çok büyük paylara sahip olan, istihdam sağlayan, ihracat ve ithalat rakamlarının önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerin ucuz işletme kredisi nasıl bulabilirim sorununa çare olabilecek bir uygulamayı Odamız üst kuruluşu olan TOBB uygulamaya soktu. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu iş birliğiyle KOBİ’lere 5 milyar lira kredi sağlayacak. “TOBB Nefes kredisi” kapsamında KOBİ’lere yıllık yüzde 9,90’a aylık da 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlayacak. 3 ay içerisinde yaklaşık 80.000 KOBİ’nin bu krediyi kullanması öngörülüyor. Özellikle KOBİ firmalarının günümüzdeki yüzde onbeş (15) ve yüzde onsekiz (18) arasında faiz ile kredi kullandığı göz önüne alındığında nefes kredisi faiz oranı yüzde 9.90 yıl olması çok önemli. Aylık faiz oranı yüzde 0.83’e denk gelmektedir. Aylık taksitleri 881 TL olacak, toplamda 10.575 TL geriye ödenecektir.”dedi.
Uygulamanın kobiler açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Özışık, “KOBİ kredilerinin en önemli sorunlarından birisi de yeterli teminata sahip olunamamasıydı. Bu nedenden dolayı birçok banka “borçluluğunun yüksek veya yeterli olmasından”, “yeterli özvarlığa sahip olmamasından”, “mali verilerinin yetersizliğinden” gibi nedenlerle krediyi reddediyordu. KGF Nefes Projesi ile birlikte teminat sorununa da çözüm bulacak. Daha önce KGF Hazine Kaynaklı kredilerinde yüzde75 kefalet oranıyla kefalet verirken, proje özelinde, kefalet oranını yüzde 85’e çıkartıldı. Nefes kredisi şartları ise; En fazla 50 bin TL’ye kadar kullanılabilecek. En uzun vade 12 ay olabilecek. Bu krediye sadece TOBB’a bağlı Oda üyeleri faydalanabilecek. Kooperatifler, döviz büfeleri, emlakçılar, faktoring şirketleri, eczaneler, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler nefes kredisini kullanamayacaklar. Kredi kullanmak isteyen odamız üyeleri Ziraat Bankası ve Deniz Banka başvurmaları yeterli olacaktır.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.