""

PARALEL DENİNCE AKLA “FÖTÜ” GELİYOR AMA! « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:41

PARALEL DENİNCE AKLA “FÖTÜ” GELİYOR AMA!

PARALEL DENİNCE AKLA “FÖTÜ” GELİYOR AMA!
Son Güncelleme :

23 Eylül 2017 - 7:00

Kabul, Devlette FETÖ oluşturdu paralel yapıyı.

Adı konuldu…

Paralel Devlet Yapılanması…

Sonuç, hep birlikte gördük ağır faturalar ödediğimiz bir kalkışma.

Hala siyasi ayakları ortaya çıkarılamadı. Çıkar mı?

Biraz zor gibi…

Burada FETÖ yapılanmasından ziyade başka bir hususa dikkat çekmeye çalışacağım…

Aslında devletin birimlerinde adı FETÖ olmasa da benzer paralel yapılanmaları dün görüyorduk, bugün de görüyoruz…

Bakın yine söylüyorum mesele sadece FETÖ değil, belki bir cemaat değil, ama kurum ve kuruluşlarda oluşan boşluklardan faydalanan, bu boşlukları doldurma gayretinde olan bir paralel yapılanmalar var…

Yozgat’ta yok diyebilir misiniz?

Kendini kurumun baş yönetici zanneden O kadar çoğaldı ki… Hemen her gün birçok kurum ya da kuruluşlara adam alınıyor, liyakat var mı?

Hemen her gün bunların etrafında yapılanan, menfaat ve benzer durumlarda birleşen, bütünleşenler…

Devlet Yozgat’a para gönderiyor, memleketin ihtiyaçlarını karşılayın diye…

Hep merak ettim Yozgat’a Devlet tarafından Kurumlara gönderilen onca paralar ne oluyor, nasıl oluyor, yetmiyor, adeta buhar olup uçuyor mu?

Bir yerel gazeteye abone olmayı düşünemeyen ama gezilere gelince kasanın dibini gören kuruluşların paralelden ne farkı var?

Buraları kendi çiftlikleri gibi görenler/istediği gibi yönetenler var… Nerelerde var? Mesela bazı kurumlarda Müdürler var… Müdürden daha yetkilileri var… Müdüre rağmen icraat yapanlar var… Belediyeler de var…

Başkanların etraflarını çevirip onun arkasından iş çevirip, başarısız gösterenler… Bunlar dün vardı, bugünde varlar. Buna rağmen mangalda kül bırakmayanlar… Sivil Toplum Örgütlerinde… Spor kulüplerinde… Medyada… Sorumlu yöneticisinin boynuna davulu bağlayıp tokmağı eline geçirip vurdukça vuranlar var…

Yani adı FETÖ olmayabilir ama söylediğim mana da paralel her yerde… FETÖ olmasına gerek yok… Yasa ve yönetmelikler yetersiz kalıp, Yöneticiler bazen iyi niyetten, bazen yetersizlikten zafiyet gösterince, bunu sürekli kullanan…

Kurum, kuruluşları kendi çıkarları doğrultusunda yapılandıran, yapılandırmak isteyen paraleller tedbir alınmadığı sürece var olacaklar.

Sonuç olarak teklifim şudur: Bir defa kurumların başına Müdür, Amir olarak getirilenler vekil olmamalı, asaleten görevlendirilmelidir. Kurum ve kuruluşlarda görev alanlar, göreve talip olanlar kendinde liyakat olup olmadığını kendi kendine tartmalıdır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.