""

Park uygulaması başlıyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 10:16

Park uygulaması başlıyor

Boğazlıyan’da trafik akışındaki tıkanıklığın ve gelişi güzel araç parklarının önüne geçilmesinin hedeflendiği otopark uygulaması başlıyor.

Park uygulaması başlıyor
Son Güncelleme :

19 Ocak 2017 - 7:00

Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, “Vatandaşların talepleri ve ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen projelerle Boğazlıyan’ı her alanda ileri taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ilçede yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu da otopark projeleri ile çözüme kavuşturacağız” dedi.
Çarşı içinde gelişi güzel park eden araçların yol açtığı sorunlara önlem alındı. Geçtiğimiz yıl bir süre uygulanan ücretli otopark uygulaması yeniden hizmete geçiyor. Gelişen ve modern ilçe olma yolunda hızla ilerleyen Boğazlıyan’da artan araç sayısı ilçenin hemen her caddesinde araç parkı noktasında büyük karışıklıkların yaşanmasına neden oluyor. Yaşanan bu karışıklıklara karşı Boğazlıyan Belediyesi şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla bugün sabahtan itibaren yeni bir otopark uygulamasına geçiyor. Uygulama bugün sabah mesai saati başlangıcında hayata geçirilecek.
Boğazlıyan’ı yeniden bölgenin parlayan yıldızı yapmak, Boğazlıyan’ın makûs talihini yenmek, ve modern belediyeciliğin gerektirdiği her türlü hizmeti vatandaşına sunabilen kurumsal bir belediye oluşturmak adına hizmetlerini artırarak sürdüren Boğazlıyan Belediyesi’nce trafik akışındaki tıkanıklığın ve gelişi güzel araç parklarının önüne geçilmesinin hedeflendiği otopark uygulaması başlıyor. Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, otopark uygulamasının şehir içindeki park sorununu çözmek için atılan bir adım olduğunu söyledi. Vatandaşların talepleri ve ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen projelerle Boğazlıyan’ı her alanda ileri taşımayı hedeflediklerini aktaran Erdal, “Bu kapsamda ilçede yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu da otopark projeleri ile çözüme kavuşturacağız” dedi.
“İLK ON DAKİKA ÜCRETSİZ”
Bu arada otopark uygulaması kış döneminde 09.00-19.00 yaz döneminde ise 08.30-20.30 saatleri arasında uygulanacak. İlk on dakikası ücretsiz olacak otopark uygulaması bir saate kadar 1,50 TL. bir saatten sonraki her saat için saat başı 1.00 TL. tam gün ise 6.00 TL. taksi gurupları için aylık 50.00 TL. pikap, minibüs ve kamyonetler için 60.00 TL. olarak belirlendi. Ayrıca otopark uygulamasına aksi şekilde hareket edenlere 50.00 TL. para cezası uygulanacak.
Yoğun araç trafiği ve gelişi güzel araç parkları trafiği olumsuz yönde etkilediği gibi kaza riskini de artırmaktaydı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl başlatılan park uygulaması memnuniyet yaratmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.