""

Sarıkaya’da şehir içi doğalgaz çalışması bu yıl içinde başlıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:46

Sarıkaya’da şehir içi doğalgaz çalışması bu yıl içinde başlıyor

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, ilçenin özlem duyduğu ve büyük ölçüde beklenti içerisine girdiği doğalgazın şehre gelmesi konusunda bu yıl içerisinde çalışmalara başlanılacağını söyledi.

Sarıkaya’da şehir içi doğalgaz  çalışması bu yıl içinde başlıyor
Son Güncelleme :

19 Ocak 2017 - 7:00

Başkan Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada, Sarıkaya’ya doğalgaz gelmesi için gerekli abone sayısının tamamlandığını hatırlatarak, gerekli makamlara sunulup başvuruların yapıldığını vurguladı.
Başkan Açıkel, “Bu çalışmalar doğrultusunda şehir içine doğalgaz hattı döşeme konusunda lisans alan ve yetkisi bulunan Sürmeli Gaz firması ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanarak ilçemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları başlatılıyor. Normal şartlar altında ilçe merkezine gelmesi 2018 veya 2019 yılını bulması planlanan doğalgaz için Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde yetkili firma ile yapılan çalışmalar ve projeler sonucunda 2017 yılı içerisinde ilçe merkezine doğalgaz hattı döşeme çalışmaları başlayacak.”dedi.
DOĞALGAZ GELMESİ İÇİN YOĞUN ÇABA SARF ETTİK
Sarıkaya’nın doğalgaza kavuşması için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Açıkel, şunları kaydetti: “ Doğalgaz hizmeti görevi geldiğimiz günden itibaren en fazla ağırlık verdiğimiz ve ilçemiz adına olmazsa olmaz gözüyle baktığımız en önemli çalışmaların başında geliyordu. Bizde yapmış olduğumuz çalışmalara öncelikle esnaflarımız, iş adamları ve halkımızla yapmış olduğumuz birebir görüşmelerle doğalgaz abonesi olmaları yönünde ricada bulunduk ve gereken abone sayısını kısa sürede doldurduk. Çalışmalarımızın devamında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile gerekli yazışmaları yaparak beklemeye geçtik. Bu çalışmaların devamında ise doğalgaz hattının getirilmesi ve ana dağıtım merkezinin kurulması için BOTAŞ tarafından acele kamulaştırma davaları açıldı. Bizde bu süre zarfında boş durmayarak şehir içi doğalgaz hattı döşeme lisansına sahip Sürmeli Gaz firması ile çeşitli toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılarda çeşitli projeler üzerine görüştük ve Sürmeli Gaz firması sunduğumuz avam projeleri kabul ederek şehir içine doğalgaz hattı döşenmesi işine 2017 yılında başlanması talebimizi kabul ederek program dâhiline aldı. Normal şartlar altında en erken 2018 yılında başlanması gereken veya 2019 yılına sarkacağı düşünülen bu çalışmayı çabalarımız sayesinde 2017 yılı programına dâhil ettik. İnşallah bu hizmetinde ilçemize gelmesiyle birlikte vermiş olduğumuz sözlerden birini daha yerine getirmenin gururunu yaşayacağız ve vatandaşlarımızın bu hizmetten en verimli şekilde faydalanmalarını sağlamış olacağız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.