""

Şaşmaz: Gazeteciler, zor ve meşakkatli bir görev yapıyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:50

Şaşmaz: Gazeteciler, zor ve meşakkatli bir görev yapıyor

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (Bem Bir Sen) Sendikası Yozgat İl Başkanı Mehmet Şaşmaz, gazetecilik mesleğinin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirterek, ilde görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Şaşmaz: Gazeteciler, zor ve  meşakkatli bir görev yapıyor
Son Güncelleme :

10 Ocak 2017 - 7:00

Bem Bir Sen Yozgat İl Başkanı Mehmet Şaşmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada gazetecilerin gününü kutladı.
Şaşmaz, şunları kaydetti: “Gönlümüz elbette ki ülkemizin müşterek sesi olan gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye’de daha da iyileştirilerek, engellerin ortadan kaldırılması ve belli standartlara kavuşturulmasını istemektedir. Bu manada ayrıca şahsım ve yönetim kurulum adına zorlu şartlara göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. 2017 yılının tüm basın çalışanlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerken, görevleri esnasında hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Sendikamız Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası BEM-BİR-SEN’in 23. Kuruluş yıldönümü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve memur sendikacılığının duayen isimlerinden 2010 yılında elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz İbrahim Keresteci kardeşimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu anlamlı günümüzde köklü geçmişiyle sendikamızın şerefli, imanlı, milli ve tavizsiz dik duruşuyla yekvücut olmuş dava arkadaşlarım, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesini büyük bir cesaret ve özveriyle yaptığı çekimler ve haberlerle aydınlatarak milli bir duruş sergileyen basınımızın güzide temsilcilerine, uluslararası sendikal misyonumuzun önemli bir değeri olan Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu ICLM’nin değerli üyelerine de teşekkür ediyorum.”
İNSANI
KUCAKLAMAK İÇİN ARADAKİ DUVARLARI YIKMAYA GEREK YOK
Şaşmaz, şöyle devam etti: “İnsanlığı kucaklamak için, aradaki duvarları yıkmaya gerek yok. Bunun için duvarın üzerine çıkarak her iki taraftakilere seslenmemiz lazım” diyen Türk sendikal hareketinin duayenlerinden, büyük fikir insanı, şair, yazar Merhum Akif İnan’ı, vefatının 17. Yılında rahmet, muhabbet ve minnet duygularımızla anıyorum. Şüphesiz ki çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel unsurlarından olan basınımızın, demokrasinin gelişmesi, yerleşmesi ve devamına katkısı o denli çok büyüktür. Gücünü halktan alan, objektif bir anlayışla haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna tarafsız anlatma adına bireylerin bilgi sahibi olmaları noktasında önemli bir misyonu üstlenen basın mensuplarımız, gece-gündüz, yaz-kış demeden, çok zor şartlar altında çalışmaktadırlar. Kimi zaman haber peşinde koşarken çok elim kazalar sebebiyle hayatlarını kaybederek ya da yaralanarak haber olan basın mensuplarımız birçok zorluğa göğüs germelerine rağmen sendikalı olamamaları sebebiyle ne yazık ki işlerinden olmaktadırlar. İşte o zorlu şartlardan belki de en önemlisi, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi tanklara, jetlere, helikopterlerden yağmur yağarcasına sıkılan kurşunlara aldırış etmeden, kamerasını, fotoğraf makinesini, mikrofonunu kaparak meydanlara çıkan ve milli duruşuyla önemli bir demokrasi sınavını başarıyla veren cesur yürekli çalışan gazetecilerimiz, sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır. 15 Temmuz’da ülkemiz tarihine geçecek en karanlık günlerden birine daha tanık olduğumuz o kapkara gecede, halkımızın birlik ve beraberlik içerisindeki tepkisini kamuoyuna en iyi şekilde aktaran, darbeye karşı açık ve net bir tavır sergileyen, milli iradenin gücünü en iyi şekilde yansıtarak örnek bir tavır ortaya koyan, dayanışmanın enerjisini topluma yansıtan siz değerli haber kameramanlarımıza, foto muhabirlerimize ve muhabirlerimize sendikam adına bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum. “

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.