""

Sedef: Yozgat gerilemede ülke şampiyonu « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:01

Sedef: Yozgat gerilemede ülke şampiyonu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, önceki gün açıklanan TÜİK verilerine göre Türkiye’de büyüyen iller ekonomisi sıralamasında Yozgat’ın 8 sıra birden gerileyerek 50.sırada yeraldığınıbelirterek, ülke genelinde gerilemede şampiyon olduğunu söyledi.

Sedef: Yozgat gerilemede ülke şampiyonu
Son Güncelleme :

28 Aralık 2016 - 7:00

MHP İl Başkanı Ethem Sedef yaptığı açıklamada, Yozgat ekonomisine ve göç sorununa değindi. Başkan Sedef, şunları kaydetti: “Bu geriye gidişi nüfus gerilemesini de birlikte düşündüğümüzde Yozgat’ın geleceği karanlık gözüküyor ne yazık ki. İktidar sahiplerine Yozgat eriyor hep birlikte bir çare üretelim derken onlar ‘’büyüme gelişme’’ mavraları atıyorlardı.Yatırım konusunda beklentilere çözüm üretemeyen Akp iktidarı yol yaptık, hızlı tren yaptık, özel bir şirkete kendi sermayesi ile hasta garantili hastane yaptırıyoruz, hapishane yapıyoruz gibi Yozgat ekonomisine fayda sağlayamayacak her İl’e yapılan hatta bu sıralamada bile en son Yozgat’a vergilerimizle yapılan hizmetlerle övünerek gün geçirdiler.Ekonomisi büyük iller arasında 2004 yılında 42. sırada iken bu gün 8 sıra birden gerileyerek 50. sıradayız.”
KÖYLER BOŞALMIŞ HAYALET KÖYLERE DÖNÜŞMÜŞ
Köylerde çiftçilerinin emeğinin karşılığını alamaması beraberinde göçe sebep olduğunu vurgulayan Sedef, “Köylere gidiyoruz, tarım hayvancılık şehri Yozgat’ta neredeyse tarım yapan insanımız kalmamış.Soruyoruz neden tarım yapmıyorsunuz? Toprağa harcadığımızı alamıyoruz, mahsul para etmiyor cevabını alıyoruz.Köyde karnını doyuramayan genç nüfus önce şehre Yozgat gibi istihdam alanlarının kısıtlı olduğu illerden ise metropollere göç ediyor. Köyler boşalmış adeta hayalet köylere dönüşüvermiş.Osmaniye, Yalova, Van, Mardin, Aksaray, Kayseri almış başını giderken biz yerimizde saymayı bile başaramamışız.”diye konuştu.
AK PARTİ’NİN TEK BAŞARISI YOZGAT’I NÜFUS VE EKONOMİK AÇIDAN GERİLETMEK OLDU
15 yıllık AKP iktidarının tek başarısının Yozgat’ı hem nüfus hem de ekonomik olarak geriletmek olduğunu vurgulayan Başkan Sedef, “Büyük şehirler aslan paylarını bölüşürken bize kırıntıları bile çok gördüler. İstanbul’a köprü yapıldı biz alkışladık, tüp geçit yapıldı biz alkışladık, Eskişehir İstanbul Ankara’ya hızlı tiren yapıldı biz yine alkışladık. Hemşerilerimiz bir günde demedi ki bu şehre ne yaptınız?Neyapacaksınız?Bu tepkisizliği iktidar da canına minnet bilerek tepkisiz kaldı. Sonuç olarak hep birlikte kaybettik. Yozgat kaybetti. Yozgat’ta hep birlikte yaşıyoruz. Bu şehirde barınıyor bu şehirde karnımızı doyuruyoruz. Yozgat halkı iktidara ne istediyse verdi. Son seçimde 4 milletvekilinin 4’ünü de AKP’ye verdi.”dedi.
YOZGAT HALKI
VERDİĞİNİZ
DESTEĞİN
KARŞILIĞINI İSTEYİN
“Yozgat halkına sesleniyorum lütfen verdiğiniz desteğin karşılığını da isteyin.”diyen Sedef, Aksitakdirde bir 10 yıl sonrasında yaşayacak bir memleketimiz kalmayacak.Yaşanan bu sıkıntılı günlerin aşılması için yapılacak her türlü girişimin arkasında ve destekçisi olacağımızı da buradan beyan etmek istiyorum. Biz Yozgat’ı seviyoruz ve bu şehrin her alanda gerilemesinden üzüntü duyuyoruz. Ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda acil eylem planlarına ihtiyacımız var. İktidar gücü kullanılarak yapılacaklar var. Yerel yönetimlerinin gücü kullanılarak yapılacaklar var. Özel sektörün gücü ve dinamizmi kullanılarak yapılacaklar var. Akademisyenler ve eğitimcilerin yön vermesine ihtiyacımız var. Sivil toplum örgütlerinin öngörülerine ihtiyacımız var. Velhasıl 7’den 70’e güç birliğine ihtiyacımız var. Bu güçleri birleştirip katma değer üretecek siyasetçilere ihtiyacımız var. “ifadelerini kullandı.
HALK DESTEĞİNİ VERMİŞ
BECEREMİYORSANIZ MÜSAADE BUYURUN
Bu kadar halk desteğini almasına rağmen AK Partinin vatandaşların isteğine cevap veremediğini kaydeden Sedef, “ Başkaca ciğerlerimizi dağlayan önemli konu ise her gün toprağın bağrına verdiğimiz Şehitlerimizdir.
Yıllardır güzel ülkemizi bölmek için içerden ve dışarıdan her türlü hainlik ile karşı karşıyayız. Her tür hainlik fesatlık kol geziyor güzel ülkemizin üzerinde.Şunu bilmiyorlar ki biz bir ölür bin diriliriz.Bu milleti ne yıldırabilirsiniz nede korkutabilirsiniz.Başta Sorgun ilçemizden son şehidimiz Er Mehmet Ünal olmak üzerebütün şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine,Yozgat halkına ve Türk milletine baş sağlığı dileriz.”şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.