""

Şehir Hastanesinde daha kaliteli sağlık hizmeti sunulacak « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 21:22

Şehir Hastanesinde daha kaliteli sağlık hizmeti sunulacak

Yozgat’ta bu ay sonu hizmete açılacak olan 475 yatak kapasiteli şehir hastanesi fiziki ve genel durumu bakımından daha kaliteli sağlık hizmeti sunacak.

Şehir Hastanesinde daha  kaliteli sağlık hizmeti sunulacak
Son Güncelleme :

09 Kasım 2016 - 7:00

Kasım ayı sonunda hizmete girecek olan Şehir Hastanesi, yeşil alanlar dahil 117.812 metre kare arsa alanı üzerine kurulu, 141.778 metre kare kapalı alana sahip olup, Bin 178 araçlık otoparkına sahip.
Hastanede 61 yoğun bakım yatağı, 13 özel tutuklu yatağı, 18 ameliyathanesi, 113 poliklinik muayene odası, 43 poliklinik destek odası, 2 suit odası ve tüm hasta odalarında banyo, tuvaleti içerisinde hizmet kapasitesi artırılmış bir şekilde, sadece Yozgat halkına değil, çevre illere de sağlık hizmeti verecek kapasitede.
Hastanenin açılmasıyla birlikte artan hizmet kapasitesinin yanında, hizmete girecek polikliniklerde şöyle sıralandı: Koroner Anjiyografi Ünitesi,Safra Yollarındaki Taşların Ameliyatsız olarak alınabileceği ERCP ünitesi,Total ParenteralNütrisyon Ünitesi,2.Seviye Koroner Yoğun Bakım Ünitesi,3.Seviye Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi,2.Seviye Çocuk Yoğun Bakım Üniteleri.
11 yataklı palyatif bakım merkezinin yatağı toplam 25 yatakla hizmet verecek. Anne adaylarının doğum yapacağı merkezi doğumhanede; tek kişilik odalarda doğumların gerçekleşeceği, 8 yataklı LDPP odası da bulunuyor.Ayrıca anne adayları için 4 yataklı “Anne Oteli” uygulaması ile hizmet verecek olan Yozgat Şehir Hastanesinin açılışına sayılı günler kala, ekipler bütün hazırlık çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.