""

Şehitlerin isimleri yaşatılıyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:16

Şehitlerin isimleri yaşatılıyor

Mutafoğlu Mahallesi 4’üncü Etap Toki’de bu yıl eğitime başlayan ilk okul ve ortaokula şehit Mehmet Koçak’ın ismi verildi.

Şehitlerin isimleri yaşatılıyor
Son Güncelleme :

23 Kasım 2016 - 7:00

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerin kurduğu hain tuzak sonucu şehit olan uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit düşmüştü. Koçak’ın ismi 4. Etap Toki’de bu yıl eğitime başlayan ilk ve ortaokula verildi.Konu ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Şehitlerimize bu vatan toprağında yaşayan her bireyin olduğu gibi minnet borcumuz vardı. Bu borcumuzu az da olsa bu şekilde ödemeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen Mehmet Koçak’ın adını 4’üncü Etap Toki’de bulunan İlk ve ortaokulumuza verdik. Bu sayede şehitlerimizin isimlerini yaşatmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bugün ve yarın yapılacak olan Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nın ardından Şehit Koçak’ın ailesinin ziyaret edileceğini kaydeden Kuş, “Şehidimizin ailesini ziyaret edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki hafta da okulumuzun resmi açılışını ailemizin katılımı ile gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.