""

Sen Affetsen Ben Affetmem « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:30

Sen Affetsen Ben Affetmem

Sen Affetsen Ben Affetmem
Son Güncelleme :

19 Şubat 2018 - 7:00

 

Ne de güzel söylüyor şarkılar bizim yerimize. Küfür etsek bu kadar dokunmaz, bu cümleleri kim nasıl yazmayı başarıyor. İşte sevdiğim şarkılardan bir tanesi de ne biliyor musun ? Sen Affetsen Ben Affetmem. Nasıldı sözleri, bir dakika hemen, googledan bulup, yazacağım.

Tanrım kötü kullarını sen affetsen, ben affetmem

Bütün zalim olanları sen affetsen ben affetmem…

Tanrı dedim diye kızma şarkının orijinali bu. Ben de affetmeyeceğim, 3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz eden o adamı. Ben o haberlerin üçüncü cümlesini okumaya dayanamıyorum ve  bırakıyorum. O nasıl bir insan ya, aklım almıyor. Sağa dönüyorum, sola dönüyorum, doğru olamaz bu, kim yapar bunu diyorum. Nasıl diyorum ya, nasıl içi alıyor, lanet olasıca…

İdam bile kurtarmamalı onu, sürüm sürün sürünsün. Ömür boyu hapis yesin, tek başına bir hücrede, yatak da verilmesin, güneş doğmasın ceketine. O ve onun gibileri, midem almıyor, almıyor…

Bana kalsa aynısını yaşatmak lazım da… Görsün dünya kaç bucak. Biz ne zaman bu hale geldik. Mini etek giyiyor, tahrik ediyor diyenler, şimdi 3 yaşındaki çocuğa neden sessiz? Ne günahı vardı ya, daha ağzı süt kokan bebenin.

Çocuklarımız tehlike altında, nereye kadar baskı yapacağız bilmiyorum ki…Sigara, alkol, uyuşturucu, bir yerde sapık insanlar.

Çocuklarımızı biz yetiştiriyoruz, insan olmayı öğretelim, ufacık bir böceğin bile yer yüzünde bir anlamı olduğunu, onu öldürmemiz gerektiğini öğretelim. Bir kedinin, bir köpeğin başını sevelim yanlarında. İnsanlığı anlatalım. Bir insana iyilik yapmanın dünyalara bedel olduğunu, insan hayatının paha biçilmez olduğunu, sevgiyi, saygıyı aşılayalım.

Bu çocuklar bizim, bir canavar yetiştirmeyelim. Empati yapmayı öğretelim. Varlığı da yokluğu da bilsin. Kitap okuyan anne baba görsün çocuklarımız. Dünyanın çivisini çıkarmışsak, neden yeniden çakmayalım. Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.