""

Tıp Fakültesi Hastanesi bu yıl içerisinde hizmete açılacak « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:06

Tıp Fakültesi Hastanesi bu yıl içerisinde hizmete açılacak

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi bu yıl içerisinde hizmete açılacak.

Tıp Fakültesi Hastanesi bu yıl  içerisinde hizmete açılacak
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2017 - 7:26

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi bu yıl içerisinde hizmete açılacak.
Bozok Ünüversitesi Rektörü Pof. Dr. Salih Karacabey, Üniversite Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin inşaatında sona gelindiğini belirterek Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılında yeni binada eğitime başlayacaklarını ve yine bu yıl içerisinde 280 yatak kapasiteli Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, “Hacettepe Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gören Tıp Fakültesi öğrencilerini geçtiğimiz yıl Yozgat’a getirerek eğitim-öğretime başlamalarına olanak sağladık. Bu bizim için önemli bir aşamaydı. Geçen yıl birinci sınıfta olan öğrencilerimiz bu yıl ikinci sınıfta eğitimlerine devam edecekler.” dedi.
Tıp Fakültesi yeni binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karacabey, “TOKİ’nin bize verdiği bilgiye göre Temmuz ayı sonunda bina içerisinde hazırlıklarımızı yapabilmek üzere bize teslim edecekler.
Ağustos ayı başında bina bize teslim edildiğinde öncelikle eğitim-öğretim kısmını, derslikleri ve laboratuvarları hazırlayacağız ve Tıp Fakültesi öğrencilerimiz bu yıl eğitim-öğretime yeni binamızda başlayacak. Hedefimiz bu yıl birinci sınıf öğrencimizi yeni binamızda eğitim-öğretime başlatmak. Bunu yetiştirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Eylül ayında laboratuvar ve derslik olarak yetiştirmek suretiyle eğitim-öğretime yeni binamızda başlayacağız. Hastane ile ilgili olarak da çalışmalarımız sürüyor.
Hastanemiz 6 KVC yoğun bakım, 8 dahiliye yoğun bakım, 8 cerrahi yoğun bakım, 15 yenidoğan yoğun bakım, 6 pediatri yoğun bakım, 7 kroner yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 49 yoğun bakım yatağıyla beraber, 12 diyaliz, 12 acil yetişkin ve 10 çocuk acil çocuk yatağı ve her servis 9 adet çift kişilik oda, 3 adet tek kişilik oda ve 1 adet suit odasıyla toplam 280 yatak kapasitelidir. Hastanemizde de muhtemelen Ekim, Kasım aylarında hastane kısmını hazırlamış olacağız. Tıp Fakültesi hastanemizde yine bu yıl içerisinde hazır hale gelecek.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.