""

TÜGVA gençliği kahvaltıda bir araya geldi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 07:56

TÜGVA gençliği kahvaltıda bir araya geldi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yozgat İl Başkanı Muhammed Recayi Büyüksoy, TÜGVA gençliği ile kahvaltıda bir araya geldi.

TÜGVA gençliği kahvaltıda bir araya geldi
Son Güncelleme :

12 Aralık 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi Konukevi ve Sosyal Tesisleri binasında gerçekleştirilen kahvaltı programında bir araya gelen TÜGVA gençliği, birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Program, TÜGVA Yozgat Yönetim Kurulu Üyeleri ve Koordinatörlerin tanıtımı ile sona erdi.
Görevi yeni devraldığını belirten Büyüksoy, “Yeni oluşturacağımız ekibimizle birlikte, vakfımız içerisinde bizden önce hizmet veren, emeği geçen arkadaşlarımızı uzaklaştırmayalım, hep birlikte çalışalım istedik. Genel kurul yapılana kadar geçen süre içerisinde hep birlikte ön çalışma yapma fırsatı bulduk. Fakat bizler bu göreve gelmeden önceki dönemde bir boşluk oluşmuş. Bu süreç içerisinde davamızı yeniden anlatmaya çalıştık. Görevler geçicidir, biz de gelip geçiciyiz. Bizlerden sonra nice arkadaşlarımız gelecek.
Davamıza, kişisel olarak değil, hep beraber birlik içinde hareket ederek devam etmeliyiz. Önemli olan neye hizmet ettiğimiz ve ne için bir araya geldiğimizdir. Biz önceki dönemdeki arkadaşlarla bunların üzerinde hemfikir kalamadık. Bunu geçmiş dönemde hizmet veren herkes için söylemiyorum bunun altını çizmek isterim. Burada geçmiş dönemden gelen arkadaşlarımız da bulunmakta. Bizler aynı çatı altında, bir arada çalışmak gayesindeyiz” dedi.
Büyüksoy, “Göreve gelirken şu zihniyetle geldim; burası Cumhurbaşkanımızın kurmuş olduğu bir vakıf. Yukarıda büyüklerimiz abilerimiz ve bu davanın bir amacı var. Bu amaca uygun bir şekilde hizmet edebilmek için eş dost yerine, bu işe gönül veren, bu işi hak eden insanlarla yapmamız gerekiyor. Koordinatörlerimizi de bu amaca uyarak oluşturduk. Bizler amcamızın doğrultusunda ortaokuldan başlamak üzere lise, üniversite, çalışan gençlik, esnaf ve tüccar olarak değerlendirdiğimiz arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm gençliğin samimi, inançlı duruşu ve kalkışıyla, başarısıyla her şeyiyle birer örnek insan teşkil edebilmesini istiyoruz. Davamızın amacı gençliğimize ve vatandaşlarımıza örnek olmaktır” şeklinde konuştu.
Gençlerin isteklerini ve projelerini desteklediklerini belirten Büyüksoy, akabinde ulusal düzeyde yazılacak projelerle birlikte çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Yapılan toplantılarda 81 il temsilcisiyle görüşme fırsatı bulduğunu söyleyen Büyüksoy, “81 vilayetin durumunu da öğrendim. Çok güzel prensipli çalışan vilayetlerimiz var.
Bunlardan birisi de inşallah Yozgat olacak. Gerçekleştirmiş olduğumuz genel kurulumuz ve bazı çalışmalarımız, henüz genç bir yönetim olmamıza rağmen takdir gördü.
Önemli olan burada gençliği geleceğe en güzel şekilde taşıyabilmek. Amacımız ve vizyonumuz budur. Kısa zamanda yaptığımız ve yapacağımız programlar ile en gözde illerden biri olacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Burada bizlere destek veren büyüklerimize de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bizler burada bir aile ortamı oluşturmaya çalıştık. Vakfımıza gelen herkes dersini çalışabilir, kitabını okuyabilir, oyununu oynayabilir, sanatsal ve kültürel faaliyetlerini de gerçekleştirebilir. Tüm faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız gençlerimiz için. Bizim burada bir koltuk sevdamız yok. Burada bulunma amacımız gençliğimize hizmet etmek ve gençlerimize aidiyet duygusunu aşılamak. Menfaat ve çıkar ilişkileri olmadan bu davaya sahip çıkma iç güdüsünü kazandırabilmek. Fakat sizlerden ricam davamızın hassasiyetini gözden geçirin. Memleketimizdeki kısır döngüyü hep birlikte aşalım. Geleceğe umutla bakalım. Bu düşüncelerimiz tek başına uygulanacak düşünceler değil. Bu bir ekip işi sahada da, vakıfta da her yerde ekip halinde çalışmamız ve birbirimize destek olmamız, dik durmamız lazım. Davamızı iyi anlayalım ki bizden sonraki gençliğe iyi aktarabilelim” şeklinde konuştu.
Sohbet havasında gerçekleşen kahvaltı programında TÜGVA gençliği Yozgat’taki yaşantıları, karşılaştıkları sorun ve taleplerini TÜGVA Yozgat İl Başkanı M. Recayi Büyüksoy’a iletme fırsatı buldu.
Buluşma, TÜGVA Yozgat Yönetim Kurulu Üyeleri ve Koordinatörlerin tanıtımı ile sona erdi. TÜGVA Yozgat Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu. Muhammed Recayi Büyüksoy – Yozgat İl Temsilcisi, Mehmet Akif Yıldız – Teşkilat Koordinatörü, Samet İşbilen – Ortaokul Koordinatörü, Ömer Rıza Zararsız – Lise Koordinatörü, Halil İbrahim Akın – Mali İşler ve Kaynak Geliştirme Koordinatörü, Sinan Çelik – Çalışan Gençlik Koordinatörü, Mehmet Akif Karataş – Eğitim Koordinatörü, Fatma Gizem Çapan – Medya ve İletişim Koordinatörü, Abdullah Kılıç – İdari İşler Koordinatörü, Adem Kablan – Spor Koordinatörü ve Yunus Emre İşbilen – Yurtlar ve Evler Koordinatörü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.