""

Vali Yurtnaç: 50 yıllık terziyi iş yerinde ziyaret etti « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:22

Vali Yurtnaç: 50 yıllık terziyi iş yerinde ziyaret etti

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ilde terzilik üzerine 50 yıldır faaliyetini sürdüren Çınar Demirtürk’ü iş yerinde ziyaret ederek sohbet etti.

Vali Yurtnaç: 50 yıllık terziyi iş yerinde ziyaret etti
Son Güncelleme :

30 Aralık 2016 - 7:00

Çınar Demirtürk artık Yozgat’ın unutulmaz tekstil markalarından biri olmuş. “Demirtürkler” ailesinin büyüğü olarak meslekte ellinci yılını geride bırakıyor. Çınar, usta, “Kariyer planı değil istikametin olsun” diye öğüt veren bir esnaf geleneğinin de son temsilcilerinden biri. Dükkânında sobanın çıtırtılı sıcaklığı, dikiş makinesinin bereketli tıkırtısına kalbinin ritmini de ekleyerek sabırla ilk günkü aşkla çalışmasını sürdürüyor.

Vali Yurtnaç,   modern dünyada var olduğunu göstermenin tek yolu maalesef görünmekolduğunu belirterek, “Çınar usta’nın yaşayan bir tarih olarak görünmesi de Yozgat Fotomaraton Organizasyonu kapsamında Yozgat’a gelen sanatçılar vesilesiyle oldu. Sanatçı bakışına sahip vizörlerin bize bizi gösteren fotoğraflarında “eski esnaf” olmak nasıl bir şeydir bir kere daha görülmüş oldu. Ve Çınar Usta’nın fotoğrafları gelenler için de hem estetik hem nostaljik bir hissiyatın uyanmasına vesile oldu.
Çınar Ustanın misafirperverliği ve sergilemiş olduğu nezaket, “istikbal köklerdedir” diyen şairin sözünün ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Bizi biz yapan inceliğin, zarafetin ve mahcubiyetin ne kadar güzel hasletler olduğunu Çınar Usta’nın küçük dükkanında bir kere daha görmüş olduk.İşte bu güzel ortamı sabırla yıllardır koruyan Çınar Usta’nın tavrı, tarzı, mesleğine olan saygısı ve sadakati her türlü takdirin ötesindendir. Ve yeni meslek erbabına bir numune-i imtisaldir.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.