""

Vali Yurtnaç, TANAP kamp alanında incelemelerde bulundu « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 09:08

Vali Yurtnaç, TANAP kamp alanında incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Doğankent beldesinde kurulu olan TANAP kamp alanında incelemelerde bulundu.

Vali Yurtnaç, TANAP kamp  alanında incelemelerde bulundu
Son Güncelleme :

22 Şubat 2017 - 7:00

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Şahbaz, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, bazı belde belediye başkanları ile TANAP Kampını ziyaret eden Yurtnaç, yetkililerden kampın ne zaman sona ereceği ve kamp alanında kurulu tesisler hakkında bilgi aldı.
Vali Yurtnaç, kamp alanının ikamete yönelik değerlendirilebileceğini söyledi.
DÖRT YILDIZLI OTEL KONFORUNDA
TANAP kamp alanı toplantı salonunda yapılan sunumda, TANAP boru hattında yapılan çalışmalar ve kamp yerleşkesi hakkında bilgiler veren kamp sorumlusu Mühendis Emre Uras, kampın 650 kişiye yatma olanağı sağlayan, spor tesislerinden hastanesine, fitnes salonundan konferans salonuna, yemekhanesinden, kütüphanesine dört yıldızlı bir oteli aratmayacak konfora sahip olduğunu söyledi.
Yaklaşık 10 milyon liraya kurulan tesislerin, işin bitmesi durumunda sözleşme gereği sökülerek depolara kaldırılacağını, ancak kendilerine bir proje çerçevesinde teklif gelmesi durumunda TANAP yetkili kurumlarının bunu seve seve değerlendirip, kabul edeceğini ifaden Uras “Bizim bu kamplarımız 5 yıllık geçici bir süre için kurulmaktadır. Bu yılın aralık ayında buradaki işlerimiz bitiyor. Sözleşme gereği, kullandığımız bu alanları aldığımız şekilde bırakmak zorundayız. Bizim bu konuda bir yükümlülüğümüz var. Ancak sizlerden gelen bir talep olursa, bir teklif gelirse, bu teklif TANAP Yönetim Kurulunca değerlendirilecektir” dedi.
İKAMETE YÖNELİK DEĞERLENDİRİLECEK
TANAP kamp alanında incelemede bulunan Vali Yurtnaç, daha sonra Doğankent Belediyesine geçerek, kamp alanının nasıl değerlendirileceği konusunda bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya katılanların görüş ve düşüncelerini alan Yurtnaç, gelen öneriler üzerine, TANAP kamp alanının hazırlanacak projeler ışığında bir yada birden fazla kuruma verilerek değerlendirilebileceğini söyledi.
Kamp alanının oldukça büyük ve kullanışlı bir alana sahip olduğunu kaydeden Vali Yurtnaç “Buraya yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yapılmış. Bizler buraya hazırlayacağımız projelerle talip olmazsak söküp götürecekler.
Bu da bizim için büyük bir kayıp olacak. Burayı mutlak suretle değerlendirmeliyiz.
Gelen önerilerden de anlaşılacağı gibi şayet Bozok Üniversitesi çok önemli bir proje ile karşımıza çıkmazsa bizler hazırlayacağımız projeler ile burasını gençlik kampı, AFAT kampı, Kızılay Çadır Merkezi veya çadır fabrikası, göçmenler için konaklama kampı ya da Özel Harekat Polis kampı yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.