""

Vali Yurtnaç: Tarım işçilerimize her türlü yardımcı olmak bizim görevimiz « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:20

Vali Yurtnaç: Tarım işçilerimize her türlü yardımcı olmak bizim görevimiz

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, doğu ve güneydoğu bölgelerinden Yozgat’a tarım alanlarına çalışmak üzere tarım işçilerine, her türlü yardımcı olmalarının kendilerinin görevleri olduğunu söyledi.

Vali Yurtnaç: Tarım işçilerimize her  türlü yardımcı olmak bizim görevimiz
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2017 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, tarım alanlarına çalışmak için gelen ve çadırlarda kalan geçici tarım işçilerini ziyaret etti.
Boğazlıyan ilçesinde kurulan çadır kentte tarım işçilerini ziyaret eden Vali Yurtnaç, işçilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Doğu ve güney doğu illerinden Yozgat’a tarım alanlarında çalışmak için gelen vatandaşların insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Vali Yurtnaç, “Kalacak çadırlarını ayarlıyoruz, elektrik, su ve ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilecekleri alanlar, çocuklara oyun parkları ve sosyal merkezler yapıyoruz. Şu anda il genelinde 280 tane modern çadırımız var.
Bu çadırlarda tarım mevsimi boyunca yaklaşık 10 bin kişi kalıyor. Buraya gelen mevsimlik tarım işçilerinin ilimizde kaldığı süre boyunca onlara her türlü yardımcı olmak bizim görevimiz” dedi.
TARIM İŞÇİLERİMİZİN RAHAT BİR MEVSİM GEÇİRMELERİ İÇİN TÜM
ÇALIŞMALARIMIZI
YAPACAĞIZ
Tarım işçilerinin rahat bir mevsim geçirmesi için tüm çalışmaları yapacaklarını vurgulayan Vali Yurtnaç, “Çoğunluğu Şanlıurfa’dan Boğazlıyan’a pancar sökümü için gelen ve çadır kentte kalan vatandaşlarımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik.
Sorunların çözümü için ilçe kaymakamımıza gerekli talimatlar verildi. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde tarım işçilerimizin tamamı modern çadırlara kavuşacak.
Yozgat Valiliği olarak ilimize gelen tüm tarım işçilerinin rahat bir ortamda rahat bir mevsim geçirmeleri için tüm çalışmaları yapacağız” diye konuştu.
Vali Yurtnaç’ın ziyaretinden dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten tarım işçileri ise, kendilerine sağladığı tüm imkanlardan dolayı Vali Yurtnaç’a teşekkür ettiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.