""

Vali Yurtnaç: Teknolojiyi üretiyorsanız başarılı ve gelişmiş bir toplum oluyorsunuz « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:29

Vali Yurtnaç: Teknolojiyi üretiyorsanız başarılı ve gelişmiş bir toplum oluyorsunuz

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç,Bozok Üniversitesinin 11 yıllık bir üniversite olmasına rağmen Teknoparkta çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek, “Teknolojiyi üretiyorsanız başarılı ve gelişmiş bir toplum oluyorsunuz.”dedi.

Vali Yurtnaç: Teknolojiyi üretiyorsanız  başarılı ve gelişmiş bir toplum oluyorsunuz
Son Güncelleme :

07 Mart 2017 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ile birlikte 9 Ar-Ge, 3 ön kuluçka firmasıyla çalışmalarına devam eden Bozok Teknoparkta incelemelerde bulundu.
Türkiye’de faaliyette bulunan ve 52 Teknoparktan biri olan 2015 yılında kurulan ve Türkiye’nin en genç Teknoparklarından biri olma özelliğine sahip Bozok Teknopark, kurulduğu yıldan bu güne başta Yozgat olmak üzere ülke teknolojisine önemli katkı sağlamaya devam ediyor.
Teknoparklarda üründe ve üretimde yeni teknolojiyi yakalamak, katma değeri yüksek ürünleri elde etmek ve o bölgeye sermaye akışını sağlamak, istihdamı artırmak, ülke sanayisini rekabet edilebilir ihracata dönük bir hale getirmek amaçlanıyor.
ÜNİVERSİTE BİR
ŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Vali Kemal Yurtnaç, İncelemeler sonrası yaptığı açıklamada üniversitelerin bir şehir için çok önemli olduğunu söyledi. Yurtnaç, “Ben üniversiteleri hiçbir zaman şehirlere sıcak kaynak sağlayan yerler olarak görmüyorum sadece. Bu maksatla küçük ilçelerimize bile üniversitenin bir birimi açılsın isteniyor ama asıl önem verilmesi gereken şey ARGE’ye verilen önemdir. Bozok Üniversitesi 11 yıllık bir üniversite olmasına rağmen Teknoparkta çok güzel çalışmalar yapmışlar. İşte bu ARGE faaliyetleri tarımdan sanayiye, sağlık hizmetlerinden çevre temizliğine kadar tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar” dedi.
TEKNOPARK
DESTEKLENİP
TANITIMI
YAPILACAK
Teknopark’ın desteklenip tanıtımının yapılacağını belirten Vali Yurtnaç, “Burada dolaşırken geniş kapsamlı bir ARGE merkezinde dolaşıyor gibi hissettim kendimi. Bizim amacımız da hem burayı desteklemek hem de tanıtımını yapmak. Dışarıdan Yozgat’a bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Belki burada yapılan bir tane faaliyet bile dışarıda ki Yozgat algısını değiştirecektir. Buralar teknolojiyi üreten yerler. Teknolojiyi üretiyorsanız başarılı ve gelişmiş bir toplum oluyorsunuz. Aksi takdirde teknoloji üretiliyor tüketiciye yüklü miktarlarla satılıyor. Buraların gelişmesi ve büyümesi demek Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi demektir” diye konuştu.
YAPILAN
FAALİYETLERLE ÖNEMLİ
ADIMLAR ATILDI
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise, Bosok Üniversitesinin genç bir üniversite olması ve teknoparkın yeni olmasına rağmen Türkiye’de ki teknoparklar içerisinde iyi bir noktada olduklarını ifade etti. Karacabey, “Kısa bir süre içerisinde daha iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum. Şu anda teknoparkımızda yer alan şirketler yaptıkları faaliyetlerle çok önemli adımlar attı. Kısa sürede bu ülke genelinde duyulacaktır. Üniversitemiz ayrıca bilimsel araştırmalar açısından da ön sıralarda yer alıyor. Bozok Üniversitesi olarak bizim için gurur vericidir. Bu başarıyı artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Kemal Yurtnaç daha sonra Bozok Teknoparkta bulunan firmaları ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.