""

Vali Yurtnaç: Yozgat’ın her köşesinde bir şantiye var « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:37

Vali Yurtnaç: Yozgat’ın her köşesinde bir şantiye var

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ilde yapımı tamamlanan ve devam eden projelerle şehrin her köşesinde bir şantiyenin olduğunu söyledi.

Vali Yurtnaç: Yozgat’ın her  köşesinde bir  şantiye var
Son Güncelleme :

08 Aralık 2016 - 7:00

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın gayretleri ile geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve 23 milyon lira bedelli Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi inşaatı bitme aşamasına geldi.
Toplamda 38 bin metrekarelik alanda kurulan eğitim merkezi bünyesinde otel, derslikler, kütüphane, konferans salonu, uygulama camisi, lojmanlar bulanacak ve 300 kişi aynı anda eğitim görebilecek.
Vali Kemal Yurtnaç, 2017 yılında tamamlanması planlan Diyanet Eğitim Merkezi’nin Yozgat’a önemli katkılar sunacağını söyledi.
Kış mevsimi gelmesine rağmen çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Vali Yurtnaç, “Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın yoğun gayret ve girişimleri sonucu ilimize kazandırılan Diyanet Eğitim Merkezinin kaba inşaatı bitmiş durumda.
Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin kullanıldığı Diyanet Eğitim Merkezi inşallah 2017 yılında faaliyete geçtiğinde imamlarımız, müezzinlerimiz, müftü ve müftü adaylarımız Yozgat’a gelerek kampüs ortamında hizmet içi eğitimlerini alacak” dedi.
Yozgat’ın gelişimi noktasında yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Vali Yurtnaç, “Gerek Adalet Bakanımız gerekse milletvekillerimizin çabalarıyla il merkezi ve ilçelerde başlatılan yatırımlar büyük bir hızla devam ediyor. İnşallah bu yatırımlar artarak devam edecek.
Yozgat’ın yaşanabilir bir şehir olması için bizlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.