""

Yerköy’e kablolar yer altına alınıyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:03

Yerköy’e kablolar yer altına alınıyor

Yerköy ilçesinde, görüntü kirliliğine neden olan yer üstündeki elektrik kabloları yer altına alınması için elektrik dağıtım şirketi ile protokoller imzalandı.

Yerköy’e kablolar yer altına alınıyor
Son Güncelleme :

07 Nisan 2021 - 14:29

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, elektrik potansiyelini güçlendirmek ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla, elektrik kablolarının yeraltına alınması çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmek amacıyla; Haşim Kılıç mahallesinde bulunan cadde ve sokaklarda bulunan elektrik hatlarını yer altına alınacağını belirten Başkan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:
“ İlçemiz Haşim Kılıç Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Yozgat, Hamam, Hükümet, Şerif Arzık ve diğer cadde ve sokaklarda bulunan elektrik direklerine bağlı elektrik hatları, yerin altına alımı için ÇEDAŞ işletme şefliği ile protokol imzalamış bulunmaktayız. Projenin toplam bedeli 4 Milyon TL’dir. Bu çalışma sayesinde ilçemizin hem görselliği öne çıkmış olacak hem de görüntü kirliği ortadan kalmış olacaktır. İnşallah ilçe merkezindeki cadde ve sokakların üzerlerinde bulunan ve çirkin bir görüntü sergileyen beton ve demir direkler ortadan kalkacaktır. Şimdiden emeğe geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.
Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) Yerköy İşletme Şefi Koray Çelik ise belediye ile protokolün imzalanması ile birlikte çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını belirterek çalışmaların hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.