""

YÖNETİMDE KİM/LER VAR? « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 19:00

YÖNETİMDE KİM/LER VAR?

YÖNETİMDE KİM/LER VAR?
Son Güncelleme :

12 Aralık 2017 - 7:00

Siyasetle ilgilenen hemen herkes bir süreden beri birbirine bu soruyu sorup, cevap arıyor…

Peki, sadece Yozgat’ta yaşayan mı bu sorunun cevabını arıyor, tabii ki hayır. Yozgat dışında yaşayan da aynı cevabı aramaktadır.

Daha önce kaleme aldığım birkaç yazıda benzer konulara değinmiştim. Hatırlanacağı üzere Recep Tayip Erdoğan’ın AK Partinin tekrar başına geçmesiyle başlayan değişim ve dönüşüm sürecinde Parti mensubu Belediye Başkanları, İl Başkanları, İlçe Başkanları ve çok sayıda genel merkez yöneticileri değişti…

* * * *

Kimileri FETÖ olayından dolayı değişti, kimileri de başkaca sebepler yüzünden değişti. Bu değişim sırasında daha çok metal yorgunluk öne çıktı.

Bu sebepten dolayı Yozgat’ta da yaklaşık üç ay önce değişen İl Başkanlığı koltuğuna Harun Lekesizin yerine Celal Köse atandı…

Celal Köse aynı zaman Recep Tayip Erdoğan’ın AK Partinin tekrar başına geçmesiyle ilk İl Başkanı atanan isim oldu.

* * * *

Fakat Celal Köse, İl Başkanı olarak atandığı tarih itibariyle bugüne kadar mevcut yönetimle yol almaya çalıştı. AK Parti Genel Merkezi, yaklaşan yerel ve genel seçimler öncesinde bütün teşkilatları yüzde 80 değiştirmekte kararlı olduğunu her fırsatta gündeme getirmektedir.

Yozgat’ta ise, şimdiye kadar İl genelinde bir takım değişiklikler yapıldı. Bundan sonraki süreçte İl yönetiminin belirlenmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Yazının başında bahsettiğimiz soruya ve cevaba dönelim.

* * * *

İl Başkanı Celal Köse, önümüzdeki yıl ya da bir sonraki yıl yapılacak olan yerel ve genel seçimleri başarıyla geçirmek geçmek için birlikte çalışacağı yol arkadaşlarını yakın çevresi ile istişare ederek, belirlendiği söyleniyor…

Bu konuda henüz Celal Köse’den bir açıklama ya da bilgi verilmiş değil ama Parti kulislerinden gelen bilgiler bu şekildedir.

AK Partinin Celal Köse başkanlığındaki yönetimi büyük ölçüde değişecektir ama siyasette şimdiye kadar ismini duymadığımız ya da yeni yüzlerin katılımı hangi oranda olacak? Liste açıklandığında göreceğiz.

* * * *

Fakat bir şeyi unutmamak gerekir ki, hazırlanan yeni yönetim listesi parti kurmaylarının ortak istişaresi sonucunda hazırlanmıştır.

Hazırlanan liste ile ilgili şöyle de bir varsayımda bulunabiliriz. Celal Köse, kendine göre çalışabileceği bir liste hazırladıktan sonra bu listeyi parti kurmayları olan Milletvekillerine götürüp, onayda almış olabilir.

Ya da hazırlanması gereken listeye belli oranda Milletvekilleri başta olmak üzere parti kurmayları isimler vermiştir.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.