""

Yozgat’ın fırsatları anlatıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 13:22

Yozgat’ın fırsatları anlatıldı

Yozgat Valiliği ve Ovakent Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Yozgat-Ovakent İşadamları Zirvesi’nde Kayserili işadamlarına Yozgat’ın fırsatları anlatıldı.

Yozgat’ın fırsatları anlatıldı
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2017 - 7:00

Ovakent Belediyesi düğün salonunda düzenlenen toplantıya elliye yakın işadamı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ovakent Belediye Başkanı Menderes Öztürk, Ovakent’e yatırım yapacak müteşebbislerin her zaman emrinde olduklarını söyledi.
Başkan Öztürk, yatırım yapacak müteşebbisin yanında arkadaşı, önünde mihmandarı, yapacağı işlerde de gerekirse hamalı olacaklarını kaydetti. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise, üniversitelerin bulundukları şehre göre yeni bir misyon belirlediğini söyledi. Üniversitelerin genel misyonunun ilim ve bilim adamı yetiştirmek olduğuna değinen Rektör Karacabey, “Son yıllarda üniversiteler bulundukları şehrin entegrasyonunu kullanarak şehre artı katacak bir misyon belirleme teşebbüsü başlatıldı. Bu çerçevede Bozok Üniversitesi olarak birkaç alanda kendimize bir misyon belirliyoruz. Bu noktada girişimcilik ve üniversite-sanayi işbirliği ile siz sanayiciler ve bilişimciler olarak entegre olmak istiyoruz. Sizlere eleman yetiştirmek konusunda yeni bir alan oluşturuyoruz. Bünyemizde bulunan 8 meslek yüksekokulundan önemli bir kısmı sanayiye dönük eleman yetiştiriyor. Sanayiye ara eleman yetiştirecek tarzda elemanlar yetiştiriyoruz. Meslek yüksekokuluna da yeni bölümler ekliyoruz. Bizlerde yapılacak yatırımlara eleman yetiştirerek destek olacağız” dedi
Vali Kemal Yurtnaç da yaptığı konuşmada, her şehrin bir potansiyelinin olduğunu söyledi.
Bazen fırsatların görülmediğini, tek bir yere yoğunlaşma olduğunu kaydeden Vali Yurtaç, “Birilerinin bu fırsatları çıkıp kamuoyuna anlatması gerekiyor. Birileri bir tarafta iş arar, birileri de öbür tarafta işçi arar. Bunlar bir türlü bir araya gelemezler. Birileri de çıkıp bunları bir araya getirecek, işsizler iş sahibi, işveren eleman sahibi olacak. İlk olarak 5-6-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul ve Bursa’da ki iş adamlarını Yozgat’a davet ettik. Bu gün Kayserili ve Kayseri’de yaşayan Yozgatlı işadamlarımızla Ovakent’te buluştuk. 25-26-27 Ağustos tarihinde ise Avusturya, Hollanda, Almanya ve Fransa’da yaşayan işadamlarımızı Yozgat’a davet edeceğiz” dedi.
Vergi indirimleri, istihdam teşvikleri ve çeşitli indirimleri, Yozgat’ın yatırım fırsatlarını işadamlarına anlatılması gerektiğini belirten Vali Yurtnaç, “İşadamlarımızın hem memleketine destek vermesini hem de büyümesini istiyoruz. Büyümeniz için elimizde birçok fırsat var. Yozgat’ın Organize Sanayi Bölgesine yapılacak yatırımlarda daha büyük fırsatlar yatırımcıları bekliyor.
İşadamlarımızın bu işin erbabı olarak fırsatları görmesi gerekiyor. Duble yolumuz var, demir yolumuz var, havaalanı kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Hızlı trenle beraber Yozgat Ankara arası 50 dakikaya düşüyor. Bunlar Yozgat’ın orta vadede hareketlenmesini sağlayacak şeyler. Bizim çarkımızı ancak üretim hareketlendirir” diye konuştu.
‘Yozgat’ı Türkiye’nin Davos’u yapacağız’ diyen Vali Yurtnaç konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Burada 9 tane termal kaynak var. Biz buralara yıldızlı oteller yaptırdığımız zaman kaliteli yatak sayımızda artacak. Bununla beraber burada siyasi partilerin, kurumların ve özel sektörün toplantıları bu termal otellerde olacak. Çünkü Ankara ve Kayseri’ye en yakın termal tesis biz olacağız. Yozgat’ın bu değerini kullanacağız. Diğer pazarlayacağımız bir şey de oksijenimiz olacak. Yozgat ve Akdağmadeni’nde de sporcularımız için merkezler oluşturacağız. Dolayısı ile termal, kongre ve spor turizminin yeni adresi Yozgat olacak. Kendinize hedef koymazsanız pusulasız gemiye benzersiniz. Hangi limana varacağınızı bilemezsiniz.” Konuşmaların ardından yatırımcı kuruluş temsilcileri işadamlarına ilimize yatırım yapmaları halinde yararlanacakları teşvik ve hibelerden bahsetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.