""

Yozgatlı çiftçiler Adana TAYEM’e inceleme gezisi düzenledi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:10

Yozgatlı çiftçiler Adana TAYEM’e inceleme gezisi düzenledi

Adana TAYEM’de Tarımda Verimli Su Kullanımı ile ilgili çiftçi inceleme gezisi yapıldı.

Yozgatlı çiftçiler Adana TAYEM’e  inceleme gezisi düzenledi
Son Güncelleme :

20 Aralık 2016 - 7:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığının 2016 yılı için programladığı Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı kapsamında Yozgatlı çiftçiler Adana TAYEM’e inceleme ve bilgilendirme gezisi düzenledi.
Program kapsamında geziye sulamayla tarım yapan çiftçilerin seçildiği belirtildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bakanlığımıza bağlı Adana Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezinde çiftçilerimize 1 günlük teorik ve uygulamalı sulama bilinçlendirme ve farkındalık eğitimi verildi. Modern sulama ile ilgili uygulamaların sahadaki örneklerinin görülmesi açısından faydalı olacağı düşünülen alanlarda 1 günlük çiftlik ve fabrika gezisi yapıldı.Çiftçilerle yakından ilgilenen Adana Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürü Arkan Akal ve Müdür Yardımcısı Bülent Ayhan, Adana TAYEM olarak İl Müdürlüklerimizden gelecek talepler doğrultusunda çiftçilerimizi sulama ve diğer tarımsal konularda eğitim vermeye hazır olduklarını belirtti.”
Çiftçi inceleme gezisine katılan çiftçiler ise gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin yapacağı bu tür inceleme gezilerinin artırılması gerektiğini ve bundan sonraki gezilere de katılmak istediklerini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.