""

Yozgatlılar Başbakandan MÜJDE BEKLİYOR « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:52

Yozgatlılar Başbakandan MÜJDE BEKLİYOR

AK Partiye kurulduğu günden buyana seçimlerde en fazla oy çıkan illerin başında gelen Yozgat’ta vatandaşlar 4 Nisan Salı günü Yozgat’a gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım’dan müjde bekliyor.

Yozgatlılar Başbakandan  MÜJDE BEKLİYOR
Son Güncelleme :

01 Nisan 2017 - 7:00

İl genelinde bulunan 230 fabrikadan, 200 tanesinin kapalı olması ve yalnızca 38 tanesi faaliyetini sürdürmesi şehrin ekonomik durumunu da gözler önüne seriyor. Bu kapanan fabrikalardan 38 un fabrikası, 50’ye yakını tuğla, 8’i yem ve diğerleri de yemek fabrikası, tekstil fabrikası olarak ifade ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı istihdamı artırmaya yönelik milli seferberlik ilanı bu noktada kapanan fabrikaların yeniden faaliyete geçmesi ve burada yeni istihdam alanlarının oluşturulmasını sağlayacak ve elbette şehre ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak ve bu sayede göç sorununu da ortadan kaldıracağı belirtiliyor.
Yozgat’ın beşinci bölgede değil de, 6’ncı bölgede yer alması atıl durumdaki bu fabrikaların yeniden çalışır hale gelmesini ve işsizlere istihdam alanlarının oluşmasını sağlayacak. Konumu itibariyle, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip ilinde tarım ihtisas bölgesi oluşturulması da şehri tarım ve hayvancılıkta zirveye taşıması anlamına gelecek.
14 İLÇENİN 10’UNDA JEOTERMAL SU VAR, YATIRIMCI BEKLİYOR
Yozgat’ın Merkezle birlikte 14 ilçenin 10’unda jeotermal kaynak su olmasına rağmen bu yönde bir türlü jeotermal kaynaklarını değerlendirilmesine yönelik yatırım sağlanamıyor. Sorgun’da termal kaplıcanın dışında gösterilecek bir yatırım söz konusu olamadı. Yozgat’ın bir önceki Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın gayretleri ile Merkezde yapılan Kadın Aqua Park’ın bir kısmı jeotermal su ile değerlendirilirken diğer ilçelerde yıllardır buna yönelik bir adım atılmadı. Yatırımcının bölgemizdeki bu yeraltı jeotermal zenginliği değerlendirerek proje geliştirmesi ve uygulamaya koyması jeotermal kaynakların değerlendirilmesi açısından önem arz ediyor.
BAŞBAKAN
4 NİSAN’DA
YOZGAT’TA
Yozgat, 4 Nisan Salı günü çok önemli bir misafir konuk edecek. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanını referandum öncesi ağırlama onurunu yaşayacak. Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için Başbakan Binali Yıldırım’dan Yozgatlı bazı işadamların isteği ise şunlar: 1- Yozgat, teşvikte 5’inci bölgede olduğu için yatırımcı getirmekte güçlük çekiyor. Yozgat’ın 6’ıncı teşvik bölgesinde olmaya ve bu haklardan faydalanmaya ihtiyacı var. 2- Yozgat 6’ıncı teşvik bölgesinde olmuş olsaydı, kapalı duran 200 fabrika bugün çalışıyor olacaktı. Yozgat’ta Tuğla fabrikaları, Un fabrikaları, Tekstil fabrikaları, Yem fabrikaları kapalı vaziyette. 3-Yozgat, tarım ve hayvancılık alanında önemli bir bölge olmasına karşın Tarımda ihtisas bölgeleri oluşturulmadığı için bu imkanlardan da faydalanamıyor. 4- Yozgat’ın 14 İlçesi var ve her ilçenin kendine has özellikleri bulunmaktadır. 10 İlçede termal kaynaklar bulunmaktadır. Yozgat’ı diğer konularda olduğu gibi bu konuda da ihtisaslaştırmak gerekiyor. Yozgat termal kaplıca sistemine göre şu illerle aynı kategoride yer almaktadır; Kızılcahamam, Haymana, Afyon, Denizli, İzmir, Manisa ve Kütahya. Yozgat’ın termal turizmde gelişmesi ve kalkınması için yapılacak yatırımlar konusunda bu illerden ayrıcalığı olmalı ki; bu iller gibi gelişebilsin, kalkınsın, göç sorununu çözmüş olsun. Yozgat insanı doğduğu yerde doysun, başka şehirlere gitme ihtiyacı duymasın.Sayın Başbakanımız Yıldırım’dan bu anlamda Yozgatlılar istihdam alanları oluşturacak yatırımlar noktasında müjdeler bekliyor.
Öte yandan, her mitinginde “evet” oyu isteyen Başbakan’ın, Yozgat halkından “evet” için Türkiye rekoru beklentisini dile getireceğine kesin gözüyle bakılıyor. 1 Kasım 2015’de yapılan son genel seçimde AK Parti’nin yüzde 64,8, MHP’nin yüzde 12,5 oranında oy topladığında iki partinin yüzdesinin 77,3’e tekabül ettiği bu çerçevede 16 Nisan sonuçlarına ilişkin kanaatlerini yüzde 80 olacağı değerlendiriliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.