""

Yozgat’ta 7 bin mülteci yaşıyor « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 14:30

Yozgat’ta 7 bin mülteci yaşıyor

Yozgat Valiliği Göç İdaresi Müdür Vekili Muhammed Sait Özel, Yozgat il genelinde 7 bin mültecinin yaşadığını söyledi.

Yozgat’ta 7 bin mülteci yaşıyor
Son Güncelleme :

21 Aralık 2016 - 7:00

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde program düzenlendi. Programa Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, bazı daire müdürleri ve ile ilgili kurum idarecileri ve personeller katıldı.
Göç İdaresi Müdür Vekili Sait Özel, yaptığı konuşmada Türkiye genelinde 3 Milyonun üzerinde mülteci olduğunu belirterek, Yozgat’ta da 7 bin mültecinin yaşadığını ifade etti.
Kabul Bakım Merkezinde de 87 kişinin kaldığını vurgulayan Özel şunları kaydetti: “Ülkemizin içerisinden geçtiği bu acı ve keder dolu son günlerde, isterdik ki ensar muhacir kardeşliğinin en güzelini sevinç ve coşku ilekutlayalım. Ancak İstanbul ve Kayseri şehirlerimizde yaşanan elim hadiseler ülkemizi derin bir acıya boğmuştur. Bu vesile ile yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybetmiş olan şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ederim . Bu menfur saldırılardan yaralı olarak kurtulan gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunarım. Bu gün burada bulunmamızın nedeni; Ülkemizde misafir olarak kalan göçmen kardeşlerimizin muhacirlik günlerinin farkındalığına katkı sunmaktır.”
“Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.” diyen Özel, şöyle devam etti: “Bizler de Yozgat Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü olarak İlimizde misafir olarak kalan göçmen kardeşlerimizin kaldıkları süre içerisinde konforlu ve yaşanabilir bir hayat sürdürebilmelerini sağlamak amacı ile hizmet vermekteyiz. Türkiye genelinde 3 Milyonu aşkın mülteci barındırılmaktadır.İlimizde 2016 Yılı sonu itibari ile yaklaşık 7 Bin kişi misafir edilmektedir.Yine farklı milletlerden Kabul Bakım Merkezimizde 87 kişi kalmaktadır.İlimizde geçici ikamet ile kalan mülteci kardeşlerimizin kaldıkları süre içerisinde yaşama dair birçok sorunları bulunmaktadır. Hayatlarını devam ettirebilmeleri adına Devlet ve millet olarak birçok destek verilmektedir. Ancak kaçak yollarla ülkemize girmiş ve sığınma talebi ile müracaatı bulunan göçmenlerin yasal çalışma izini olmadığından sıkıntı çekmektedirler. Bir başka tanımadıkları ülke topraklarına vatanlarından yanlarına alabildikleri ile kaçıp sığınan bu kardeşlerimiz barınma,gıda,giyecek, eğitim, dil gibibirçok sorunla karşı karşıya kalmaktadırlar.Birçoğu sınır kamplarında misafir edilirken ülkemizin iç bölgelerine kadar gelen göçmenler Müdürlüğümüz ve Yozgat Halkının yardımları ile bu zor günleri atlatmaya çalışmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının misafirperver ve alicenaplığı dünya ya örnek tavır sergilenmektedir.” Müdürlük olarak sosyal içerikli projelere büyük önem verdiklerini kaydeden Özel, “Yozgat ta yaşayan göçmenleri hayata tutunabilmeleri adına Müdürlüğümüz olarak 2017 yılını tamamen sosyal içerikli projelere ayırmış bulunmaktayız.Türkiye Cumhuriyetinin misafirliği süresince Hayat boyu öğrenme projeleri kapsamında Dil Kursları, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile yapılan işbirliği neticesinde açılacak el sanatları ve teknik kurslar ile göçmen kardeşlerimizin hayata tutunmalarını sağlamak adına çalışmalar başlatmış bulunmaktayız.Ortadoğu ve genel olarak İslam coğrafyasında süren zulüm ve savaşların çaresizliğinden kaçıp başka ülkelerde hayatta kalabilme mücadelesi veren bu muhacirler bizlerin kardeşleridir. Zaman zaman toplumda yaşanılan terör hadiselerinin bedelleri topyekûn göçmen kardeşlerimize kesilmeye, provokatif eylemlerle huzurumuzu bozmaya çalıştıkları tespit edilmektedir. Halkımızın merhamet abidesi iradesi ile ortaya konulmaya çalışan oyunları bozmaya yetecek gücüne canı gönülden inanıyoruz. 18 Aralık Uluslararası göçmenler günü vesilesi ile bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta mesai arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.