""

Yozgat’ta ilk kez kuşkonmaz bitkisi dikimi gerçekleştirildi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:03

Yozgat’ta ilk kez kuşkonmaz bitkisi dikimi gerçekleştirildi

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi arazilerinde ilde ilk defa kuşkonmaz dikimi yapıldı. Yaklaşık iki dekar alanda gerçekleştirilen dikeme Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Yakupoğlu, Arş. Gör. Cüneyt Cesur’da katıldı.

Yozgat’ta ilk kez kuşkonmaz  bitkisi dikimi gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2017 - 7:00

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Konuya ilişkin yaptığı açıklamada İklim yönünden seçici olmayan ve soğuklara dayanıklı bir bitki olarak bilinen kuşkonmazın Yozgat ve yöresinde yetiştirilmesi yönünden oldukça uygun bir bitki olduğunu söyledi. Karadağ, “Çok yıllık bir bitki olan Kuşkonmaz sebzelerin “Aristokratı” olarak kabul edilir. Dünyada en çok kuşkonmaz üretimi Çin’de yapılmaktadır. Ülkemizde ise üretimi 25 ton civarındadır. Özellikle folik asit, potasyum, C ve K vitaminleri ve lif içeriği bakımından oldukça zengin, diğer taraftan kalori içeriği düşük olduğundan sağlıklı diyet için iyi bir sebzedir” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.