""

Yozgat’tan dünyaya bakır ürün ihracatı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:18

Yozgat’tan dünyaya bakır ürün ihracatı

Boğazlıyan’da 2000 yılından itibaren bakırdan dekoratif ürünler imalatı yapan bir firma, başta kutsal topraklar olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ürünlerini ihraç ediyor.

Yozgat’tan dünyaya  bakır ürün ihracatı
Son Güncelleme :

23 Mart 2017 - 7:00

Boğazlıyan’daki fabrikalarında uzun yıllar bakır, pirinç, alüminyum ve paslanmaz metallerden el sanatlarına yönelik ürünler imal ettiklerini belirten Şirket Müdürü Abbas Budak, yaklaşık olarak 4 bin farklı ürün imal ettiklerini söyledi.
Firmada üretilen ürünlerin tamamının ihraç edildiğini dile getiren Budak, “Ürettiğimiz ürünlerin tamamı ihraç olup bunun yüzde 90’ı ABD’ye ihraç edilmektedir. Yüzde 10’luk kısmı ise Avrupa ülkelerine İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelere ihraç edilmektedir” dedi.
Bakır ürünlerin kutsal topraklara da ihraç edildiğini ifade eden Budak, “Zaman zaman farklı büyük projelerde yapıyoruz.
Örneğin Mekke ve Medine’de kutsal topraklarda Mescidi Nebeviye alanındaki aydınlatmaların imalatının tamamını biz yaptık. Saray kapılarının imalatını, bahçe korkuluklarının imalatını Boğazlıyan’dan biz yaptık. Dolayısıyla kutsal topraklara yapılmış olan ihracatın hem kendi adımıza hem de ülkemiz adına gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.