""

Yurtnaç: Referandumu güvenli bir şekilde sonuçlandırmalıyız « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:42

Yurtnaç: Referandumu güvenli bir şekilde sonuçlandırmalıyız

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ilde, 16 Nisan’da oylanacak Anayasa paketi halk oylaması referandum sürecini herhangi bir olumsuzluklara mahal vermeden güvenli bir şekilde sonuçlandırılması gerektiğini söyledi.

Yurtnaç: Referandumu güvenli  bir şekilde sonuçlandırmalıyız
Son Güncelleme :

23 Şubat 2017 - 7:00

Halk oylamasının huzur ve güven içerisinde gerçekleşebilmesi amacıyla, Vali Kemal Yurtnaç başkanlığında toplantı düzenlendi.
Şehir Hastanesi Konferans ve Toplantı Salonunda düzenlenen il güvenlik toplantısında, halk oylamasının huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi, hiçbir baskı ve tehdit ortamına maruz kalınmaması amacıyla oylama öncesi, referandum günü ve sonrasını da kapsayacak şekilde alınabilecek tedbirler görüşüldü. Vali Kemal Yurtnaç, yaptığı konuşmada bu tür zamanlarda en önemli olan şeyin meşruiyete zarar verilmemesi gerektiğini ifade etti.Referandum süresi boyunca referanduma olumsuz şekilde yansıyacak her türlü hareketten, davranıştan kaçınılması gerektiğini belirten Vali Yurtnaç, “Bizim için emniyet, jandarma, kaymakamlıklar ve tüm kurumların yapacağı şey referandumu güvenli bir şekilde sonuçlandırmaktır. O maksatla yapacağımız çalışmaları önceden planlayacağız ve sonrasında bir dedikoduya mahal vermeden bu çalışmaları bitireceğiz. Bu güne kadar ki seçimlerde Yozgat’ta önemli bir hadise yaşanmamış. Yozgat’ta bir şey olmaz hissine kimse kapılmasın. Biz bu tür günlerin öncesinde, esnasında ve sonrasında tedbirler almak durumundayız. Bu tedbirlerle vatandaşımızın güvenli bir şekilde oy verme işlemlerini gerçekleştireceğiz” dedi.
Toplantıya Vali Yurtnaç’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Kazım Arslan, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, ilçe jandarma komutanları ve ilçe emniyet müdürleri ile bazı kurum müdürleri katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.