""

Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 13:53

Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başladığını hatırlatarak yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların yanı sıra özel araç sahiplerininde kış lastiği taktırması gerektiğini söyledi.

Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Son Güncelleme :

17 Kasım 2016 - 7:00

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor.
Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Aralık ayının ilk haftası başlayacak olan kış lastiği uygulaması konusunda sürücülere uyarılarda bulundu. Toplu taşımanın dışında tüm araç sahiplerinin kış lastiği taktırması gerektiğini ifade eden Bakıcı, “Kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibari ile hayata geçecek. Sürücülerimizin bu konuya hassasiyet göstermesi gerekiyor. Yalnızca toplu taşıma yapan araçlarımız değil tüm araç sahiplerinin kış lastiğini takarak olası bir kazaya sebebiyet vermemesi için duyarlılık göstermesi gerekiyor” dedi.
“KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİR
KESİNLİKLE
BULUNMALI”
Bakıcı, “Yozgat’ta yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlayacak. Şoförlerimiz buna dikkat etmeli ve 1 Aralık’a kadar geç kalmadan kış lastiklerini taktırmalı. Sürücülerimizin kış lastiğine bağlı olası cezai işlemlere maruz kalmaması için bunu yaptırmaları gerekiyor.
Biz sadece yük ve yolcu taşıyan araçların değil trafikte bulunan tüm araçların kış lastiği takmasını, bunun yanında da araçlarında zincir bulundurmasını istiyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.