""

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek « Yeniufuk Gazetesi

1 Temmuz 2024 - 23:54

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek

Bankacılık sektöründe temassız ödemelerin yaygınlaşmasıyla birlikte, kredi ve banka kartları üzerindeki temassız işlem limitleri güncelleniyor.

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek
Son Güncelleme :

28 Haziran 2024 - 16:43

Bankaların duyurduğu yeni düzenlemeyle birlikte, temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti önemli ölçüde yükseltildi. Bu güncelleme, 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.
Güncellenen bilgilere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara iletilen yazı doğrultusunda, kredi ve banka kartlarının temassız işlem limitleri 1 Temmuz 2024’ten itibaren 1500 TL olarak belirlendi. Bu karar, özellikle pandemi sürecinde temassız ödeme yöntemlerine olan talebin artması ve kağıt para kullanımının azalmasıyla paralel olarak değerlendiriliyor.
Özellikle ATM’lerde banknot sıkıntısı yaşanması ve alışverişlerde kredi kartı kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, temassız işlem limitlerinin yükseltilmesi tüketici memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Kredi kartıyla yapılan şifresiz işlemlerde daha yüksek limitlerin geçerli olmasıyla birlikte, vatandaşların günlük alışverişlerini daha pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanacak./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.