""

10. dönem tamamlandı « Yeniufuk Gazetesi

19 Mart 2024 - 08:57

10. dönem tamamlandı

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü 2021 Ocak ayında ilan edilen IPARD II 10. Başvuru Çağrı Dönemini yüksek sayıda proje başvurusu ile tamamladı.

10. dönem tamamlandı
Son Güncelleme :

13 Nisan 2021 - 15:42

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü 2021 Ocak ayında ilan edilen IPARD II 10. Başvuru Çağrı Dönemini yüksek sayıda proje başvurusu ile tamamladı.
TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü IPARD II 10. Başvuru Çağrı Döneminde besi ve süt ahırı, et ve süt işleme, balık işleme ve meyve sebze işleme alanlarında toplam yatırım tutarı 178 Milyon TL olan 36 adet proje başvurusu aldı.
IPARD II 10. Başvuru Çağrı Dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, “Kurumumuzun Ocak ayında çağrı ilanını duyurmasıyla birlikte salgın kurallarına uygun olarak potansiyel faydalanıcılara yönelik tanıtım faaliyetlerine başlandı.”dedi.
Türker, “Yozgat’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, üretici örgütleri, sanayicilerimiz ve çiftçilerimizin yer aldığı yüz yüze ve online olarak toplantılar düzenlendi. Ayrıca çağrı ilanından haberdar olmayan vatandaşımızın kalmaması adına İlçe Kaymakamlıklarımız, Tarım İl Müdürlüğümüz ve İlçe müdürlüklerimiz, Ziraat Odalarımız, Ticaret Odalarımız aracılığıyla sms yolu ile tüm vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı gönderildi. Et ve süt üretimi yapılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri kapsamında toplam yatırım tutarı 84. Milyon TL olan 26 proje, süt toplama, et ve süt ürünleri işleme, balık işleme ve meyve sebze işleme sektörleri kapsamında ise toplam yatırım tutarı 93. Milyon TL olan 10 adet proje başvurusu alındı. Bu projelere yüzde 40 ile 70 arasında hibe desteği sağlanacak ve projelerin İl Koordinatörlüğümüz uzmanlarınca hızlı bir şekilde incelemeleri yapılarak en kısa sürede sözleşmeleri imzalanacaktır.”diye konuştu.
10. Başvuru Çağrı İlanının yanı sıra TKDK olarak Yozgat’a kazandırılan projeler hakkında da bilgi veren Türker, “TKDK Yozgat’ta kurulduğu andan itibaren yatırım tutarı yaklaşık 465 Milyon TL olan 537 proje ile sözleşme imzalayarak, 42 il içinde en çok hibe veren illerden biri oldu. 537 projeye yaklaşık 253 Milyon TL hibe sağlanarak Yozgat’a sektör bazında; 94 süt üretim tesisi, 49 besi çiftliği, 3 kanatlı et üretim tesisi, 1 süt işleme tesisi, 3 süt toplama merkezi, 4 kırmızı et işleme tesisi, 299 bitkisel üretim işleme ve pazarlama projesi, 43 arıcılık projesi, 11 zanaatkârlık ve katma değerli ürünler projesi, 18 kırsal turizm tesisi, 1 su ürünleri üretim tesisi, 4 makine parkı, 7 yenilenebilir enerji tesisi, kazandırıldı.” diyerek sözlerini tamamladı.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN