Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1,5 Milyon kişinin borcu silinecek

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan 11. Yargı Paketi, yüzbinlerce vatandaşın beklediği Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarıyla ilgili önemli bir düzenleme içeriyor. Teklife göre, 1 Ocak 2016’dan önce oluşan ödenmemiş GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı bulunan 1,5 Milyon kişinin borçlarının tamamı silinecek.

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan 11. Yargı Paketi, yüzbinlerce

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinirken, pakette yer alan GSS düzenlemesi milyonlarca borçlu için umut oldu.

HANGİ GSS BORÇLARI SİLİNECEK?

Dünya Gazetesi’nin aktardığı bilgilere göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na geçici bir madde eklenerek 1 Ocak 2016’dan önceki döneme ait tüm ödenmemiş GSS prim borçlarının ve bunlara bağlı gecikme ceza/zamlarının tahsilinden vazgeçilecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu yıllara ilişkin primlerini ödemiş vatandaşlara ise herhangi bir iade veya mahsup yapılmayacak.

Teklifin yasalaşması halinde yaklaşık 1,5 milyon vatandaşın GSS borcu tamamen silinmiş olacak. Silinen toplam borç miktarının 3 milyar TL civarında olduğu ifade ediliyor.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Yeni düzenleme geniş bir kesimi kapsıyor. Buna göre;

Gelir testine hiç girmemiş olanlar,

Gelir seviyesi düşük olduğu için primlerini ödeyemeyenler,

Yapılandırmalara rağmen biriken borçlarını kapatamayanlar

GSS borç silme kapsamına alınacak.

Yargı Paketi’nin Meclis süreci devam ederken, düzenleme milyonlarca borçlu için rahatlatıcı bir adım olarak değerlendiriliyor./Haber Merkezi

Reklamı Geç