""

15 Temmuz Direniş ve Diriliş Fotoğraf Sergisi açıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:23

15 Temmuz Direniş ve Diriliş Fotoğraf Sergisi açıldı

Sorgun Belediyesi ile Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi tarafından organize edilen “15 Temmuz Direniş ve Diriliş Fotoğraf Sergisi” açıldı.

15 Temmuz Direniş ve Diriliş  Fotoğraf Sergisi açıldı
Son Güncelleme :

03 Aralık 2016 - 7:00

Sorgun Terminalinin ikinci katında yer alan Gençlik Merkezinde açılan fotoğraf sergisine Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Müftüsü Hasan Görer, İl Genel Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışı öncesinde kısa bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk Milletinin büyük bir demokrasi örneği gösterdiğini belirterek “Türk Milleti tarihinin geçmişinde olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde büyük bir destan yazdı. Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesinde yaptığı bu kalkışma asil Türk Milleti tarafından geri püskürtüldü. O hain kalkışmanın yaşandığı gece Türk Milleti kadınından, erkeğine, gencinden, yaşlısına kadar herkes bir ve birlik içerisinde milli iradeye ve demokrasine sahip çıktı. Bu gece Türk tarihine altın harflerle geçecektir. 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’nin yeniden diriliş gecesi olmuştur. Bugün burada ki fotoğrafları en güzel şekilde muhafaza edip, bütün Sorgun halkının görmesi için ve o geceyi unutmamaları için gerekli hassasiyeti göstereceğiz” dedi.
Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kaya ise, sergide 51 adet darbe ile ilgili fotoğraf, 60 adet ise şehitler fotoğraf bulunduğunu kaydetti. 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve sonrasını anlatan fotoğraf sergisinin bir hafta açık kalacağı öğrenildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.