""

19 Mayıs, Milli Mücadele’nin Başlangıç Tarihidir « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:20

19 Mayıs, Milli Mücadele’nin Başlangıç Tarihidir

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

19 Mayıs, Milli Mücadele’nin Başlangıç Tarihidir
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2021 - 17:32

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Milli Mücadelenin başlatılması kararlılığının önemli bir günü olan 19 Mayıs 1919 tarihinin, bağımsızlık ve makûs tarihi yenme açısından tarihi bir gün olduğuna vurgu yapan Necip Taşkın, mağdur ve mazlum bir halkın yokluk ve yoksulluk içinde hem bağımsızlığını hem de namusu ve onurunu kurtarmak için destan yazdığına dikkat çekti.

Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde, sayıca az, silah ve teçhizat açısından karşısındaki düşmanlardan daha zayıf olan bir halkın, vatan ve bayrak sevdası ve inançlarına bağlılığı sayesinde dünyanın en onurlu zaferini kazandığını belirten Taşkın, bu zaferin Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına vesile olduğunu söyleyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919 tarihiyle gelen zafer, milletin bir bayrak altında, aynı dinden, farklı etnik köken ve kültüre mensup insanların bir arada kardeşçe yaşayabilmesini sağlamıştır. Bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün korunmasını, huzur ve güven içinde yaşamamızı temin eden bu tarih milletin önünü açmıştır.

Sadece ülkemiz açısından değil aynı zamanda dünya açısından çok büyük önemi olan 19 Mayıs’ın dünya siyasetine de etkileri olmuştur.  19 Mayıs 1919 tarihi ile başlayan mücadele, bağımsızlığımızı kazandırmanın yan ısıra ekonomik, kültürel ve tarihi olarak kazanımlar sağlamıştır.

Ulu önder Atatürk, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz,” diyerek Cumhuriyeti gençliğe emanet etmiştir. Bu nedenle gençlerimiz Cumhuriyet’e sahip çıkmak zorundadır.

Anadolu Sağlık Sen olarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, milletimizi ve bütün gençlerimizi bu duygular içinde selamlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. “

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.