""

2022 yılı hububat bakliyat piyasası ne olacak? İktidar ne yapmalı? « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:14

2022 yılı hububat bakliyat piyasası ne olacak? İktidar ne yapmalı?

2022 yılı hububat bakliyat piyasası ne olacak? İktidar ne yapmalı?
Son Güncelleme :

06 Haziran 2022 - 18:03

Ülkemizde tarım üretimi Mayıs’ın ilk haftasında Çukurova’da kuru soğanla başlar. Ardından yaş çay alım kampanyası ile devam eder. Devamında tahıl, bakliyat ve diğer tarım ürünleri ile son bulur.

Geçen yıl TMO’nun açıkladığı tahıl ve bakliyat fiyatları açıklandıktan sonra 1 ay geçmeden füze gibi arttı. Buğday 5-6 TL, bakliyatlar 15-20 TL bandına oturdu. Çünkü mal arzı talebi karşılamaktan uzakta kaldı. Fiyatlar %100-300 oranında arttı. Sebep kuraklığın vurduğu tarım ürünleri. Verim %50 oranında fire verdi. İktidar TMO kanalıyla tahılda daha yüksek artışlar olmadan Ukrayna ve Rusya’dan tahıl ve yağlık ayçiçeği temin etti. Tüm bunların ardından ülkemizde ilk tahıl hasadının yapılacağı Çukurova’da tahıl hasadı sezonuna geldik.

Yozgatlı bir yurtsever olarak naçizane tavsiyelerim.

Ukrayna Rusya savaşı devam ediyor. Özellikle Ukrayna’dan tahıl, yağlık ayçiçeği ithali zor. TMO çiftçiye yüksek fiyat vererek tahıl ve bakliyat almalı, sürekli piyasada bulundurmalıdır. 85 milyonun gıda güvenliği için TMO çok mal almalıdır.

Geçtiğimiz yıl TMO dış alımlarla ve yemcileri, fırıncıları sübvanse ederek ekmek fiyatlarını belli artışla durdurdu. Bu yılki yağışların iyi olması sevindirici. Allah’ın izniyle tahılda, bakliyatta bol ürünümüz olur. Bu yıl yaşadığımız sıkıntılar iktidara ders olur. Son kez yüksek sesle söylüyorum; TMO çiftçinin kara gün dostudur. Alabildiği kadar tahıl, bakliyat alınmasını iktidara söylüyorum. Kıtlık kötü bir şeydir. Geçen seneki sıkıntıları yaşamamak için TMO çok alım yapmalıdır.

Not: TMO’nun açıkladığı fiyatlar akılcıdır, gerçekçidir. Çiftçimize hayırlı uğurlu olsun.

Saygılarımla.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.