25-28 Eylül tarihleri arasında sürecek çalıştayda, paleontoloji ve stratigrafi alanındaki güncel araştırmalar, yeni yöntemler, farklı coğrafyalardan elde edilen bulgular ve disiplinler arası iş birliği imkanları ele alınıyor.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Enes Serdar Aydoğan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, akademisyenler, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri ile farklı ülkelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Paleontoloji-Stratigrafi Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Cemal Tunoğlu, organizasyonun bilim insanlarını bir araya getirerek disiplinler arası iş birliğini güçlendirdiğine vurgu yaptı ve “Bu tür uluslararası etkinlikler, bilimsel verilerin paylaşılmasını ve yeni araştırma alanlarının doğmasını sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar ise, paleontoloji ve stratigrafinin dünyamızın jeolojik geçmişini anlamada kritik alanlar olduğunu belirterek çalıştayın akademik bilgi birikimine ve öğrencilerin araştırma yetkinliklerine önemli katkılar sunacağını söyledi. Yozgat’ın jeolojik ve paleontolojik potansiyeline dikkat çeken Prof. Dr. Yaşar, “Valiliğimizin destekleriyle bu alandaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Üniversite olarak bu mirası bilimsel yöntemlerle ortaya koymayı ve topluma aktarmayı sorumluluk olarak görüyoruz” dedi.
Çalıştayın uluslararası niteliğine de değinen Rektör Yaşar, farklı disiplinleri bir araya getirerek evrensel bir akademik ağ kurmayı hedeflediklerini ifade etti. Açılışın ardından, sponsor kurum, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi.
Etkinlik kapsamında Paleontoloji-Stratigrafi Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Sefer Örçen tarafından hazırlanan “Doğadan İkonlar” adlı fotoğraf sergisi de gezildi.
Çalıştay, özel oturumlar ve davetli konuşmacıların bilimsel sunumlarıyla devam ederken, dört gün sürecek programda Omurgalı-omurgasız paleontolojisi, biyostratigrafi, paleoekoloji, paleoantropoloji ve jeoarkeoloji konularında bildiriler sunulacak.
/ Haber Merkezi
26. Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı başladı
Yozgat Bozok Üniversitesi ile Paleontoloji-Stratigrafi Çalışma Grubu iş birliğinde düzenlenen 26. Uluslararası Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı, üniversite ev sahipliğinde başladı.


