""

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 18:24

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünü, milletçe büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Son Güncelleme :

27 Ekim 2017 - 7:00

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünü, milletçe büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz.
Çok güç koşullar altında kurulan ve günümüze kadar gelen Cumhuriyetimizin temel felsefesinin başında muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Bu hedefe ulaşılmasında ülkemizin tüm fert ve kurumları gibi, Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan yükseköğretim kurumlarına da önemli görevler düşmektedir.Üniversitelerimiz, gençlerimizin çağın gerekli kıldığı bilgiyle donatılması, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi ve toplumun ihtiyaç duyduğu bilimsel bilginin üretilmesigibi önemli işlevlerin yanında; ülkemizin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması konusunda da hayati rol oynamaktadır.
Bozok Üniversitesi olarak biz de bu doğrultuda görev ve sorumluluklarımızın idrakinde olarak, devletimizden ve milletimizden aldığımız güçle hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’nin yeni nesil üniversitelerinden biri olmamıza karşın, kısa sürede önemli atılımlar yaparak, ülkemizin saygın üniversiteleri arasındaki yerimizi almış bulunuyoruz. 11 fakülte, 6 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde, 18 bini aşkın öğrenciye çağdaş eğitimin tüm olanaklarını sunan üniversitemiz; bünyesinde bulunan 1 araştırma ve uygulama hastanesi, 13 araştırma merkezi, 4 araştırma destek birimi ve rektörlüğe bağlı 5 birim ile de bilimsel çalışmalarını kesintisiz sürdürmektedir.
Bununla birlikte, gelmiş olduğumuz konumu hiçbir zaman yeterli görmüyor ve daha büyük hedefleri gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz. Bulunduğumuz coğrafya başta olmak üzere ülkemizi kalkındırmak adına daha kat edecek çok mesafe olduğunu çok iyi biliyoruz.Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne gelindiğinde;fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu çeşitliliğini sağlamış, öğrenci ve akademisyen sayısını artırmış, bilimsel çalışmalarda hedeflerini gerçekleştirmiş ve daha yaşanabilir bir üniversite haline geleceğimizecanı gönülden inanıyoruz.
Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte, bu toprakları bize vatan yapmak için canı pahasına mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle anıyor; aynı uğurda canlarını feda edenaziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı koyan halkımıza, gazilerimize ve şehitlerimize Cumhuriyetimizin 94. yılı vesilesi ile bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.