""

‘3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliği düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 00:45

‘3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliği düzenlendi

Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

‘3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliği düzenlendi
Son Güncelleme :

05 Ekim 2017 - 7:00

Yürüyüşe Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Habip Tekin, Toplum Sağlığı Merkezi personeli, aile hekimleri, Sorgun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü sporcuları destek verdi. Kalabalık grup trafik polisleri eşliğinde ‘Sağlığını Masiyosan Mahana Bulma Yürü’ pankartıyla Hükümet Caddesinden, İlyas Arslan Bulvarına kadar yürüdüler.
Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Habip Tekin, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırdığını dikkat çekti.
Tekin,”Fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır.
Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.