""

40 koyunun telef olmasının ardından inceleme başlatıldı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 13:15

40 koyunun telef olmasının ardından inceleme başlatıldı

Sorgun’a bağlı İncesu köyünde yaşayan Nazmi Ünsal’a ait 40 koyunun telef olmasının ardından inceleme başlatıldı.

40 koyunun telef olmasının  ardından inceleme başlatıldı
Son Güncelleme :

09 Mart 2017 - 7:00

Sorgun’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan İncesu köyünde yaşayan 65 yaşındaki Nazmi Ünsal’a ait 40 koyunun telef olmasının ardından Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğü ve Yozgat Valiliği harekete geçti. Yapılan araştırmalarda yeni doğan kuzulara koyun-keçi veba aşısı uygulandığı, ayrıca salgın hastalık ihtimaline karşı köydeki tüm küçükbaş hayvanların ikinci kez Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince aşılandığı belirtildi.
Konuyla ilgili Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi.
“Sorgun’a bağlı İncesu köyünde Nazmi Ünsal ve Mehmet Ünsal’a ait hayvancılık işletmesinde görülen küçükbaş ölümlerinin ilçe müdürlüğüne ihbarı neticesinde görevli hekimler tarafından işletmede otopsi yapılarak akciğer numunesi alınmış, aynı gün içerisinde Merkez Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Laboratuvarına gönderilerek numune sonucu Koyun Keçi Veba Hastalığı yönünde negatif sonuç gelmiştir. Görevli veteriner hekimler tarafından hasta bir koyun alınarak Kayseri Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderilmiştir. Gerekli incelemeler devam etmekte birlikte, hayvanların genel durumlarında düzelme olduğu ve yoğun ölümlerin durduğu tespit edilmiştir. Yetiştiricilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarında gördükleri hastalıkları en kısa sürede İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmelerini gerekmektedir”denildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.