Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Lab Başkanı Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı’nın liderliğinde düzenlenen ve kısa adı STEM-PD olarak bilinen konferans, öğretmenler, akademisyenler ve eğitim sektöründen profesyonellerin buluşma noktası oldu.
Konferans, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arıkan’ın “İbn Haldun Üniversitesi’nin Yenilikçi Yönleri” başlıklı vizyon içerikli açılış konuşmasıyla başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Dr. Tunç Erdal Akdur’un “Scientix Türkiye” ve T3 Vakfı’ndan M. Burak Aygen’in “T3 Vakfı ve Teknofest Ulusal Teknoloji Girişimi Yolculuğunda” konularındaki sunumları da açılış oturumunda yer aldı.
Konferans boyunca, formal, informal ve non-formal ortamlarda kullanılabilecek örnek eğitim materyalleri paylaşıldı ve STEM uygulamaları üzerine çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi.
Katılımcılar, etkinliklerin oldukça verimli ve bilgilendirici olduğunu vurgulayarak, konferansın eğitim alanındaki yenilikçi yaklaşımlar konusunda ufuk açıcı olduğunu belirttiler.
Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, konferansa “STEM Uygulamaları Bakımından TÜBİTAK Programları: Yeni Paradigmalar ve Düşünceler” başlıklı sözlü sunumu ve “STEM Uygulamaları için Proje Fikri Geliştirme Stratejileri Atölye Çalışması” ile katkıda bulundu.
Böyükata, konferansın gönül coğrafyası ve batı dünyasından gelen katılımcıların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasının kendisi için büyük bir değer taşıdığını ifade etti.
Konferansın kapanışında Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı, katılımcılara söz vererek düşüncelerini ve önerilerini paylaşma fırsatı verdi ve gelecek yayınlar ile programlar hakkında bilgi verdi.
/Haber Merkezi
5’inci Uluslararası STEM Konferansı düzenlendi
İstanbul, 6-7 Temmuz 2024 tarihlerinde, İbn Haldun Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası STEM Eğitimi Konferansı, büyük bir ilgi ve katılımla gerçekleşti.



